Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Nikola Tesla airport pours EUR 20 m in expansion of new terminal two
Acting manager at Belgrade-based airport Nikola Tesla, Sasa Vlaisavljevic said in the next three years the company will go through a strong investment cycle and that more than EUR 20 m will be invested from their own sources in expansion of new terminal two.

- We will make four air bridges, apart from that, connecting part between two terminals and complete reconstruction of the old T1 terminal Vlaisavljevic said for Pink television.

He said airport capacities are nearing its limit because this year in December passenger number will reach five million.

Vlaisavljevic reminded that airport increased passenger number by 31% in 2014, increase of air operations number of 26% and net profit of EUR 27 m, the biggest in the history of the airport which has been lasting for 52 years.

He explained they managed to do it thanks to rebalance of business plan in August when EUR 11 m were cut as unnecessary costs a at the same time investments increased for more than two million euros in traffic and infrastructure.

Vlaisavljevic said the Nikola Tesla airport generated these results “on the wings of Air Serbia” which has the biggest increase of passenger number of 35 airlines which use airport services.

He concluded it is up to management to generate as good as results as possible and it is up to the government to decide whether it will opt for concession for the airport.


Beogradska berza organizuje Osnovni kurs o tržištu kapitala 15. i 16. aprila
U organizaciji Beogradske berze, 15. i 16. aprila 2015. godine biće održan prolećni termin Osnovnog kursa o berzi za sve zainteresovane polaznike.

Osnovna svrha Kursa je upoznavanje najšire javnosti o berzanskom poslovanju, kao i dobijanje odgovora na pitanja: ko može da trguje na Berzi, na koji način i pod kojim uslovima, kako se utvrđuje cena hartija od vrednosti, čitaju finansijski izveštaji i sl. Na vrlo jednostavan način, zaposleni na Beogradskoj berze budućim polaznicima Osnovnog kursa olakšaće bolje razumevanje berzanskog trgovanja i termina kao što su: hartija od vrednosti, tržišna cena, prinos, dividenda, nalog, kliring i saldiranje, itd.

Kurs se održava u prostorijama Beogradske berze, u periodu od 9 do 14 časova.


Novi menadžment preuzeo upravljanje "Železarom Smederevo"
Novi menadžment holandske firme "HPK engineering" preuzeo je danas upravljanje smederevskom "Železarom", a prvi radni dan započeo je sastankom glavnih menadžera, predsednika Nadzornog odbora i člana tog tela, Džona Gudiša i Petera Kamaraša, sa svim direktorima sektora srpske čeličane.

Sastanak su vodili Gudiš i Kamaraš sa svojom ekipom koja za sada broji šest menadžera, a očekujemo da drugi dođu do kraja nedelje. Za otprilike dve nedelje u Smederevo treba da stigne i ceo tim od 24 menadžera - rekao je Tanjugu izvršni direktor "Železare" Bojan Bojković.

Kada je reč o članovima srpskog tima, koji će pratiti upravljanje "Železarom", Vlada Srbije tek treba o tome da donese odluku.

Bojković kaže da su već postavljena nova pravila i da je "palica predata".

- Upravljanje je predato Gudišu i Kamarašu, oni se za sada upoznaju sa detaljima koji ne mogu da se vide iz administrativnih papira koje smo im davali tokom celog procesa - rekao je Bojković precizirajući da su u pitanju tehnički detalji o visokoj peći, čeličani, toploj i hladnoj valjaonici...

Kako je rekao, nakon toga u razgovorima će se preći na nabavku sirovina i prodaju i očekuje se da će sastanci trajati skoro ceo dan.

Bojković je kazao da su radnici bili euforični, ali da je i njima sada jasno da je sve ono što je obećano i ispunjeno.

- Došao je ozbiljan menadžerski tim, to su za sada videli direktori sektora, a ljudi naravno znaju celu tu ekipu od ranije - rekao je Bojković.

Očekuje se, kaže, da Gudiš, koji će biti predsednik Nadzornog odbora, prođe fabrikom, s obzirom na to da je najavio da će svakog dana izdvojiti tri, četiri ili pet sati za šetnju kroz fabriku, kako bi se upoznao sa detaljima i ljudima u pogonima.

Gudiš će to raditi kako bi kasnije, kako je rekao, mogao lakše da donosi strateške odluke.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta