Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Turski investitori posTurski investitori posetili "AHA Muru Prvietili "AHA Muru Prvi maj" iz Pirota
Na preporuku Ministarstva privrede, delegacija turske firme "Link tekstil" obišla je kompaniju "AHA Mura Prvi maj" u Pirotu u sredu (25. marta 2015. godine), pa se očekuje da narednih dana bude konačno poznata sudbina kompanije koja zapošljava 1.300 tekstilaca.

Kako je Tanjugu izjavio poverenik ASNS sindikata u ovoj kompaniji Vladica Marinković, delegacija turske kompanije obišla je fabriku, proizvodne hale i od rukovodstva kompanije dobila je sve detalje o situaciji u kojoj se nalazi pirotska fabrika.

Prema njegovim rečima, konačne pregovore o modalitetima saradnje vodiće predstavnici Ministarstva privrede, gde su predstavnici "Link tekstila", pre posete Pirotu već održali sastanak.
- Mi kao predstavnici sindikata insistiraćemo da, kakav god da bude eventualni dogovor o pokretanju proizvodnje i upošljavanju radnika, sva prava i prinadležnosti zaposlenih budu ispoštovana. Za sada se ne zna konkretno da li je u opticaju zakup kapaciteta pirotske konfekcije, kupovina cele fabrike ili neki drugi vid saradnje - kazao je Marinković.

Proizvodnja u pirotskoj konfekciji obustavljena je pre više od pola godine, radnici ne primaju plate, niti imaju overene zdravstvene knjižice. Kriza u poslovanju pirotske firme počela je kada je majka-firma, slovenačka "AHA Mura", odlukom Okružnog suda u Murskoj Soboti, otišla u bankrot zbog velikih dugovanja prema Poreskoj upravi Slovenije.


Vučić danas otvara regionalnu konferenciju Poslovnih ljudi
Regionalna konferencija Poslovnih ljudi, četvrta po redu, biće održana danas u Beogradu, a skup će otvoriti premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kako su najavili organizatori, na konferenciji će učestvovati i ministri privrede Srbije Željko Sertić, trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao i turski ministar za trgovinu i carinu Nuretin Canikli.

Na skupu će učestvovati i više od 200 direktora, predsednika i članova uprava i vlasnika nekih od najuspešnijih kompanija u regionu.

Konferenciju organizuju medijski partneri iz šest država regiona - Oslobođenje, Finance, Kapital, Privredni vjesnik, Vijesti i Novi magazin, a u okviru regionalnog projekta i regionalnog poslovnog kluba Biznis plus


Turska zainteresovana za našu energetiku, turizam, tekstil
Potpredsednik Vlade, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i turski ministar carine i trgovine Nuretin Čanikli saglasili su se danas da postoji veliki prostor za proširenje obima robne razmene dve zemlje i da bi ona uskoro mogla da dostigne milijardu evra.

Dvojica zvaničnika razgovarala su o potencijalima za unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i Turske, a potpredsednik Ljajić dobio je obećanje turskog kolege da će pozvati najveće turske kompanije da ulažu u Srbiju i to u sektore energetike, građevinarstva, turizma i tekstila.

Ljajić je naglasio da će sledećeg meseca biti održane dve investitorske konferencije u Istanbulu i Bursi, na kojima će Srbija imati priliku da sve svoje ekonomske potencijale predstavi uspešnim turskim kompanijama, među kojima već vlada veliko interesovanje za investiranje u Srbiju, saopšteno je iz kabineta potpredsednika Vlade Srbije.


Kostić kupio još 20% AIK banke za 3,3 milijarde dinara
Vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić kupio je danas na Beogradskoj berzi još 20% akcija AIK banke za 3,33 milijarde dinara, saznaje "Blic". Kostić je sada vlasnik 70,7% akcija AIK banke. Novi paket deonica je kupio od grčke Piraeus banke, a svaku akciju je plaćao 1.800 dinara.

Transakcija je obavljena na Beogradskoj berzi oko 11 sati i pet minuta, kaže dobro obavešten izvor "Blica". Piraeus banka bila je drugi najveći akcionar AIK banke sa 20,35% akcija.

- U narednim nedeljama će uslediti obavezna ponuda za preuzimanje dodatnih akcija, tako da bi Kostić svoje vlasništvo u AIK banci mogao i dodatno povećati - kaže izvor "Blica".

U "MK grupi" nisu imali komentar.


Kostic acquires additional 20 percent of AIK banka for RSD 3.3 billion
Miodrag Kostic, the owner of MK Group, today acquired additional 20% of AIK banka shares on the Belgrade Stock Exchange for RSD 3.33 billion, the daily Blic reports. Kostic now holds a 70.7 percent stake in AIK banka. The new package of shares is bought from Greece's Piraeus Bank at a share price of RSD 1,800.

This transaction was made around 11.05 AM on the Belgrade Stock Exchange, Blic cites its well-informed source as saying. Piraeus Bank was the second largest shareholders of AIK banka with a stake of 20.35%.

- The weeks to come will see a mandatory takeover bid for additional shares launched, so Kostic could additionally increase his stake in AIK banka - says Blic's source.

People at MK Group had no comment.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta