Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Tigar investira milion evra u fabriku gumenih masa
Kompanija Tigar iz Pirota u petak je saopštila da će investirati više od milion evra u izgradnju novog fabričkog pogona za proizvodnju gumenih smesa.

Izgradnja fabrike biće realizovan u dve faze - u prvoj će biti izgradjen proizvodni pogona, a u drugoj magacin za sirovine.

Fabrika će biti površine 1.700 kvadratnih metara, a gradiće se na parceli od 3.000 kvadrata.

Očekuje se da će radovi početi za mesec dana, a izvodjač radova je Delta inženjering.


Tigar invests EUR 1 million in production facility for rubber compounds
Tigar AD from Pirot is going to invest over EUR 1 million in the construction of new factory for producing rubber compounds that are essential to the production of rubber products. Representatives of Tigar AD have signed an agreement on cooperation on this project with the contractor - Delta Engineering.

- This investment by our company and the construction of new production facility represent a big challenge and honor, and it is our pleasure to have signed the cooperation agreement with such an eminent company like Delta Engineering. The new business venture is very important for Tigar AD, and I am sure we will achieve excellent business results if we join our forces - said Nebojsa Djenadic, the general manager of Tigar AD.

This rubber compound production facility construction project will be implemented in two phases. The first phase will see the construction of production facility for rubber compounts, while a warehouse for raw materials will be built in the second phase.

- This new production facility is very important for Tigar for many reasons. We are very satisfied with the cooperation so far and expect the preparation works to start as early as in one month - said Vojislav Todorovic, the president of the Delta Engineering Group.

The surface area of the new production facility will be 1,700 square meters, whereas the total surface area of the building lot for the future factory is 3,000 square meters.


IKEA u aprilu dobija građevinsku dozvolu za izgradnju robne kuće u Beogradu
Švedska kompanij IKEA u aprilu će dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu za izgradnju robne kuće u Beogradu, najavila je u petak (27. marta 2015. godine) ministarka građevinarstava Srbije Zorana Mihajlović.

- Mi radimo sa IKEA-om na dodatnim poslovima u vezi sa izgradnjom tog objekta - rekla je ona novinarima u Privrednoj komori Beograda i dodala da je reč o poslovima koji se odnose na "Puteve Srbije" i Grad Beograd.

Mihajlovićeva je podsetila da je IKEA pokušavala u protekle četiri godine da dobije dozvole za gradnju pet objekata u Srbiji, od kojih dva u Beogradu, ali da nije uspela, jer nije nađen zajednički jezik sa lokalnim samoupravama, niti je uspela da prikupi i potrebnu dokumetnaciju.

Ona je navela i da je Memorandum sa IKEA-om potpisan pre šest meseci ali da je tek sada promenom Zakona o planiranju i izgradnji omogućeno da se građevinska dozvola brzo izda.

Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije, Grada Beograd i IKEA-e, potpisan je 3. oktobra 2014, i kako je tada najavljeno prva robna kuća švedske kompanije IKEA u Srbiji trebalo bi da bude otvorena krajem 2016. godine

Mihajlovićeva je tada kazala da IKEA planira da uloži oko 300 mil EUR u izgradnju pet robnih kuća u Srbiji, od kojih će prva biti u u Beogradu, u Bubanj potoku i zapošljavaće 300 radnika.
 


"Agrokor" razmišlja o velikom distributivnom centru u Srbiji
Za rast kupovne moći u zemljama regiona najvažnije su investicije za šta je "Agrokor" jedan od najboljih primera, izjavio je izvršni potpredsednik te kompanije za maloprodaju Ante Todorić na regionalnoj konferenciji poslovnih ljudi u Beogradu.

- "Agrokor" je jedan od najboljih pokazatelja da se u ovom regionu može uspeti i konkurentno ulagati - istakao je Todorić i dodao da je ova kompanija uspešna ne samo u Hrvatskoj, gde ima veliki broj srednjih i manjih investicija, već i u Sloveniji gde je vlasnik trgovinskog lanca "Mercator", zatim u Srbiji gde takođe posluje "Mercator", ali je "Agrokor" investirao i u zrenjaninski "Dijamant", fabriku vode "Mivela", a u Bosni i Hercegovini u "Kiseljak".

Takođe, rekao je da "Mercator", koji posluje u okviru "Agrokora" na srpskom tržištu, uvek reinvestira profit u Srbiji, te da očekuje investicije u prodavnicu.

- Razmišljamo i o velikom distributivnom centru - izjavio je Todorić za Hinu i dodao da imaju interesantne planove za Srbiju.

On nije želeo da komentariše navode u beogradskoj štampi da "Agrokor" želi da kupi "Victoria oil", odnosno njenu robnu marku "Iskon" ulje.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta