Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Petrohemija: Pregovori sa Taifom i Net oilom na početku
Pregovori koje Petrohemija vodi sa kompanijama Taif i Net oil su na početku i nikakvi ključni parametri oko prodaje ovog hemijskog kompleksa nisu dogovoreni, rečeno je danas Tanjugu u ovoj kompaniji.

U Petrohemiji potvrđuju da postoji zainteresovanost dve firme - Taif i NET oil za strateško partnerstvo.

"Prema informacijama kojima raspolažemo, pregovori sa predstavnicima ovih kompanija, koji su u junu posetili Petrohemiju, su na početku i nikakvi ključni parametri oko prodaje HIP-Petrohemije nisu dogovoreni", kažu u Petrohemiji.

Mediji su nedavno pisali da su prethodnih dana dogovoreni ključni parametri oko prodaje Petrohemije za koju su, kako su pisale Novosti, ozbiljno zainteresovane dve firme - "Taif" iz Kazana i svetska kompanija "Net oil", koja mahom posluje na azijskom, a zatim i africkom i evropskom tržištu.


Kvartalni profit Societe Generale banke skočio 25%
Francuska Societe Generale banka u drugom kvartalu tekuće godine ostvarila je neto profit na nivou grupe od 1,35 mlrd EUR, uz rast od 25,2% u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.

Prema konsenzusu analitičara, u posmatranom periodu je očekivan profit od 969 mil EUR, preneo je francuski list Kapital.

Istovremeno, ukupni prihodi povećani su 16,4%, na 6,87 mlrd EUR, dok su stručnjaci u proseku predviđali 6,13 mlrd EUR prihoda.

Što se tiče solventnosti, ova banka je drugi kvartal završila sa stopom vlastitog kapitala od 10,4%, što je za 31 bazni poen više nego u prethodnom tromesečju.

Iz banke naglašavaju da su najnovijim rezultatima premašili zacrtane ciljeve do kraja 2016, i da očekuju da stopa vlastitog kapitala tada dostigne 11%, umesto ranije prognoziranih 10%.

Kako se navodi u saopštenju banke, i plan ušteda, donet 2012, u celini je realizovan, a do kraja 2017. predviđene su nove uštede u visini od 850 mil EUR.


Credit Agricole grupa prihodovala 1,5 mlrd EUR u drugom kvartalu 2015.
Credit Agricole grupa jutros je objavila da neto prihod Grupe u drugom kvartalu 2015. godine iznosi 1,5 mlrd EUR. Ovo predstavlja značajan rast u odnosu na drugi kvartal 2014. koji je obeležen umanjenjem vrednosti zbog udela u portugalskoj banci BES. U prvoj polovini 2015. neto prihod Grupe iznosio 2,728 mil EUR, što predstavlja rast od 33,9% u odnosu na isti period prethodne godine.

Kako je navedeno u saopštenju Credit Agricole banke u Srbiji "ovi dobri rezultati potvrđuju važnost glavnih strateških smernica srednjeročnog plana i ostvareni su, naročito, dobrim komercijalnim ostvarenjem i visokom aktivnošću svih biznis linija Grupe". U pogledu solventnosti, adekvatnost kapitala Crédit Agricole Grupe je na dan 30. jun 2015. iznosila 13,2%, dok je adekvatnost kapitala Credit Agricole S.A. dostigla 10,2%.

U saopštenju se dodaje da sve ovo potvrđuje snagu finansijske strukture Grupe, uprkos uticaju koji je donelo povećanje kamatnih stopa u drugom kvartalu. Crédit Agricole grupa je jedna od najjače kapitalizovanih banaka u Evropi.


Na prodaju fabrika nameštaja "Dallas"
Stečajni upravnik oglasio je prodaju imovine fabrike nameštaja "Dallas" iz Tutina. U ovom gradu na prodaju je kao prva celina oglašena fabrika nameštaja površine 2,050 m2, uz upravnu zgradu i ostale pomoćne zgrade. Drugu prodajnu celinu čini fabrika "Jelak" uz pomoćne zgrade. Početna vrednost ove dve celine iznosi 336.641.800 dinara.

Svog kupca traži i prodajni salon u Novom Sadu, početne cene 227.520.903 dinara. U vlasništvu ove kompanije je i plac u Čačku, čija je početna cena 8.054.595 dinara, kao i pogon za proizvodnju treseta u Leskovi kod Tutina, čija je početna vrednost procenjena na 10.324.842 dinara.

Javno nadmetanje održaće se 11. septembra 2015. godine u Kraljevu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta