Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Traži se kupac za "Agroživ" - Za fabriku u Žitištu zainteresovane 3 kompanije
Beogradsko preduzeće "BG Mibras", koje je preuzelo pogone kompanije "Agroživ", zapalo je u poslovne probleme, što se odrazilo na produktivnost u žitištanskoj fabrici za proizvodnju pilećeg mesa, rekao je na sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević. On je naglasio da nije obustavljen rad u pogonima, ali da je došlo do smanjenja obima proizvodnje, uz napomenu da je problem nastao oko dogovora vlasnika "Agroživa" i banaka vezanih za davanje kredita. Vučurević je, takođe, otkrio da bi "Agroživ" uskoro mogao da dobije novog gazdu.

- Tri su kompanije zainteresovane za preuzimanje fabrike u Žitištu. Jedna je iz Holandije, druga je "Perutnina Ptuj", a treća je Zemljoradnička zadruga "Mrkšićevi salaši" iz Srpskog Itebeja. Lično, voleo bih da fabriku preuzmu "Mrkšićevi salaši", jer ova zadruga, koja je iz naše opštine, u tom slučaju bi mogla da zaokruži kompletan proizvodni proces - istakao je Vučurević i napomenuo da ne zna šta će po ovom pitanju biti u narednom periodu, ali da, imajući u vidu ozbiljnost svih potencijalnih kupaca "Agroživa", ne očekuje nikakve potrese i socijalne probleme u koje bi mogli zapasti radnici.

Pitanje "Agroživa" dospelo je na dnevni red sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga u okviru tačke koja se odnosila na održavanje Ekonomskog foruma u Zrenjaninu, zakazanog za 13. oktobar. Načelnik okruga Dušan Šijan kazao je da će ovaj događaj, iza čije organizacije stoji država, biti prilika da se sretnu domaći i inostrani investitori i razgovaraju o eventualnim ulaganjima u region srednjeg Banata.

- Očekuje se učešće privrednika iz Evropske unije koji imaju fabrike u Rumuniji, zatim poslodavaca iz Španije, Francuske i Italije, kao i iz tri oblasti u Rusiji. Ekonomski forum je zamišljen da omogući našim privrednicima povezivanje sa poslovnim ljudima iz drugih zemalja i da stranim kompanijama budu predstavljeni uslovi za ulaganje u Srbiju – objasnio je Šijan i najavio da će ovom poslovom skupu prisustvovati i ministar privrede Željko Sertić.

Po njegovim rečima, nemačkim kompanijama, kojima je sada interesantno ulaganje u Srbiju zbog mogućnosti izvoza na rusko tržište, biće ponuđeno nešto što do sada nije zabeleženo u srednjobanatskom regionu. A to je da im jedno projektantsko preduzeće iz Zrenjanina izgradi fabriku i preda je na upotrebu po sistemu "ključ u ruke", što znači da bi investitor ušao na gotov teren.


Drugi "FMCG Summit" 24. novembra u Beogradu - Prijave u toku
Posle uspešno organizovane prve konferencije "FMCG Summit 2014", sa blizu 400 učesnika, "InStore magazin" organizuje drugu po redu konferenciju o trgovačkom sektoru u regionu, koja će biti održana 24. novembra 2015. godine u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu.

Istraživačke agencije će predstaviti aktuelne trendove u FMCG industriji u Srbiji i regionu kroz prizmu tržišta i potrošača, a biće reči i o razvoju diskontera u svetu i kod nas, inovacijama, distribuciji, privatnim robnim markama… Takođe, ponudiće i primere dobre prakse kompanija koje uspešno sarađuju sa svojim partnerima. Konferencija će okupiti brojne predavače iz zemlje i regiona.

Prijave su u toku, a kompletan pregled tema i učesnika, ali informacije o kotizacijama i prijavi možete pogledati OVDE.


Novi poziv za kupovinu Dnevnika
Agencija za privatizaciju objavila je danas treći poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu kapitala novosadske medijske kuće Dnevnik a.d. po početnoj ceni od oko 2,5 miliona evra.

Na prodaju je ponuđeno 48,6 odsto akcija u vlasništvu Vojvodine, 48,4 odsto u vlasništvu Republike Srbije i 1,9 odsto akcija čiji je vlasnik Grad Novi Sad.

Prijave za učešće u nadmetanju za Dnevnik moguće je dostaviti do 26. oktobra, a otvaranje ponuda je 28. oktobra.

Prethodna dva postupka za prodaje kapitala te medijske kuće proglašena su neuspešnim jer nije dostavljena nijedna ponuda.

Početna cena za ponuđeni kapital Dnevnika na prvom nadmetanju bila je 7,4 miliona evra, a na drugom oko 3,7 miliona evra.

Prva prodaja Dnevnika oglašena je 29. juna, zajedno sa još 37 medija u Srbiji gde država ima vlasnički udeo.

Krajnji rok za privatizaciju medija u državnom vlasništvu je 31. oktobar 2015. godine, a ako do tada ne dobiju nove vlasnike biće privatizovani podelom akcija zaposlenima bez naknade.


Izdata građevinska dozvola za dve kule "Beograda na vodi" - Kamen temeljac 27. septembra
Građevinska dozvola za izgradnju dve stambene kule u okviru projekta "Beograd na vodi" je izdata čime su stečeni i formalni uslovi za postavljanje kamena temeljca.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je građevinska dozvola izdata u četvrtak, čime je ispunjen i poslednji formalni uslov za početak radova.

- Nakon godinu i po dana intenzivnog rada na raščišćavanju lokacije, na pregovorima oko ugovora, na ispunjavanju uslova koji su vezani za pravosnažnost tog ugovora, dobili smo građevinsku dozvolu i sada je ostalo još tri dana za početak gradnje tog velikog projekta - naveo je Mali.

Kamen temeljac za projekat "Beograd na vodi" biće postavljen u nedelju, 27. septembra, a prema najavama, postaviće ga premijer Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek kompanije "Eagle hills" i investitor projekta "Beograd na vodi" Muhamed Alabar.


Building permit issued for two towers within Belgrade Waterfront complex
A building permit has been issued for two residential towers within the Belgrade Waterfront complex, meaning that formal conditions are now created too to lay the foundation stone.
Belgrade Mayor Sinisa Mali said that the building permit had been issued Thursday, adding that it was the last formal prerequisite for the commencement of works.
- After a year and a half of intensive work on site clearing, negotiations on the agreement, creation of conditions related to the validity of the agreement, we got a building permit and now have three days to start the implementation of this big project - said Mali.
The foundation stone for the Belgrade Waterfront project will be laid Sunday, September 27th, by Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic and Mohammed Al Abbar, the first man of Eagle Hills and the Belgrade Waterfront project investor.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta