Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Nova prodaja imovine preduzeća Agroseme iz Sremske Mitrovice
Stečajni upravnik stečajnog dužnika Agroseme iz Sremske Mitrovice oglasio je prodaju imovine tog preduzeća, javnim prikupljanjem ponuda.

Predmet prodaje su zgrada doradnog centra u Sremskoj Mitrovici ukupne površine 4.384 m2, čistiona površine 118 m2, dva magacina površine 1.527 m2 i 1.000 m2 i vaga sa kućicom.

Ukupna procenjena vrednost navedene imovine je oko 118,78 miliona dinara.

Javno otvaranje ponuda će se oržati 16. januara 2017. godine u Novom Sadu.

Procenjena vrednost nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na ma koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude, navedeno je u oglasu, čije detalje možete pogledati OVDE.

Podsetimo, imovina preduzeća Agroseme, čija je delatnost trgovina na veliko žitom, sirovim duvanom, semenjem i hranom za životinje, prodavana je i ranije, metodom javnog nadmetanja.


Aerodromu Ponikve potrebna dva meseca da bude spreman za letove
U stalnom smo kontaktu sa nadležnima u Vladi Srbije i očekujem da ćemo u 2017. godini dobiti sredstva potrebna za nastavak rekonstrukcije Aerodroma Ponikve - kaže Saša Savić, direktor tog aerodroma i dodaje da "kada do toga dođe, dva meseca nakon početka radova aerodrom bi bio u potpunosti osposobljen za poletanje i sletanje svih aviona, osim onih prekookeanskih".

- Drugim rečima, sa aerodroma Ponikve bi se moglo leteti ka svim destinacijama u Evropi - dodaje Savić i ističe da je početkom ove godine Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu donirao 50 miliona dinara za uređenje putničkog terminala na Ponikvama.

- Taj posao je uspešno završen tako što je zgrada površine 550 m2, koja je služila kao sklonište aviona, pretvorena u moderan manji terminal za prijem putnika, kao i za delimično ograđivanje aerodroma. Da bi rekonstrukcija bila završena potrebno je kompletno srediti pistu, postaviti svetlosne sisteme i ograditi ceo aerodrom - navodi Savić.

Prema njegovim rečima, zabunu u javnosti izazvala je netačna informacija da je za završetak rekonstrukcije aerodroma Ponikve potrebno čak 3,5 mil EUR.

- Ta cifra je potpuno nerealna. Siguran sam da je uz raspisivanje tendera za pronalaženje najboljeg ponuđača, rekonstrukciju moguće okončati po ceni nižoj za 20-30% od izrečene, odnosno za 2,5 mil EUR. Vlada Srbije je spremna da nađe najbolji model za realizaciju tog projekta, inače izuzetno značajnog za razvoj Zlatiborskog okruga - kaže Savić.

On objašnjava da bi aerodrom Ponikve pospešio dolazak investitora i razvoj privrede u Zlatiborskom okrugu, a posebno intenzivirao razvoj turizma.

- Izgradnjom aerodroma znatno bi se povećao priliv stranih turista, naročito iz Rusije, ali i iz drugih zemalja Evrope koji bi brzo i jednostavno mogli da doputuju u ove krajeve. U prvih 5 do 10 godina poslovanja Aerodroma Ponikve ne bi trebalo očekivati komercijalnu dobit, ali bi istovremeno benefiti za privredu ovog kraja bili nemerljivi. Naravno, nakon najviše deset godina i sam aerodrom bi počeo da ostvaruje značajan profit - ističe Savić.

Savić kaže da je 2006. godine rekonstruisano 2.200 metara piste i objašnjava da je za prijem aviona različitih veličina dovoljno između 2.600 i 2.900 metara, ali da bi optimalno bilo da dužina bude 3.100 metara.

- U ovom trenutku Aerodrom Ponikve je osposobljen za saobraćaj malih aviona do 12 mesta. Leti se na relacijama prema Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, ali smo realizovali letove i za Brisel, Rim, Solun - navodi Savić.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta