Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Poboljšanje kreditnog izgleda Srbije
Agencija za procenu kreditnog rejtinga Mudis promenila je kreditni izgled Srbije sa stabilnog na pozitivni, dok je kreditni rejting zadržan na nivou B1.

Izgledi Republike Srbije su poboljšani prvenstveno usled rešenosti Vlade Srbije da zaustavi rast javnog duga kroz implementaciju programa fiskalne konsolidacije i strukturnih reformi podržanih stend baj aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom, saopštila je Agencija.

Kako se navodi, osnovni razlozi za donošenje ove odluke pored činjenice da su mere fiskalne konsolidacije bile uspešne u prethodnoj godini su i reforme sprovedene sa ciljem uklanjanja prepreka za investiranje u realni sektor, unapređenje poslovnog okruženja i konkurentnosti, kao i jačanje poverenja u finansijski sektor.

Pozitivnim za kreditni rejting ocenjuje se i formalno otvaranje dva poglavlja u procesu evropskih integracija.

Očekuje se da proces evropskih integracija unapredi institucionalni okvir Srbije.

Mudis će povećati kreditni rejting Srbije u narednom periodu ukoliko se nastavi sprovođenje programa fiskalne konsolidacije i sprovedu neophodne strukturne reforme, zaključeno je u saopštenju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta