Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Prodaje se "Aha Mura Prvi maj" iz Pirota - Početna cena 315,5 miliona dinara
Stečajni upravnik kompanije "Aha Mura Prvi maj" d.o.o. u stečaju iz Pirota oglasio je prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica metodom javnog nadmetanja.

Najvažniju nepokretnu imovinu stečajnog dužnika čine stara i nova upravna zgrada, zgrade tekstilne industrije - hale, magacini, modelarnica i klima komore, kao i sala za konferencije, dečje igralište, restoran, biblioteka, kompresorska i trafo stanice. Od pokretne imovine, na prodaju je oprema za tekstilnu industriju i zalihe sirovina, gotovih proizvoda, nedovršene proizvodnje i potraživanja.

Početna cena je 315,5 miliona dinara, a javno nadmetanje biće održano 25. aprila 2016. godine u 14 časova u Privrednom sudu u Nišu.


8 firmi zainteresovano za izgradnju pristupnih saobraćajnica na Železničkoj stanici "Beograd-centar
Za izgradnju pristupnih saobraćajnica sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom ka Železničkoj stanici "Beograd- centar" zainteresovano je osam ponuđača. Prema podacima Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju grada, za radove na "Prokopu" u prvoj fazi prijavilo se više domaćih građevinskih preduzeća, kao grupni ponuđači, a među zainteresovanima za ovaj posao je i austrijski "Strabag".

U prvoj grupi ponuđača su "Ingrap-Omni", "Euroasfalt", "Mičelini", "Graditelj-Beograd". Sledeći su "Millennium tim", "Deneza M inženjering", JKP "Beogradput". Za njima su "KESZ International", GP "Mostogradnja", "Credo", "Green Decor", "Lapa", "Bami inženjering".

Za radove su zainteresovani i stari poznavaoci "Prokopa" -"Energoprojekt niskogradnja" i "Energoprojekt urbanizam i arhitektura".

Posao bi hteli i "Unogradnja VV", GP "Planum", DC "Energokop", "Naturalist", kao i stranci udruženi sa domaćim neimarima- "Strabag", "Vojvodinaput-Pančevo", "Strabag AG", "Bašta biro".

U nadmetanju za još jedno gradilište je i "MBA Ratko Mitrović niskogradnja" zajedno sa firmom "Cvetnik".

Poslednji su "Meta Balkan", "Bauwesen", "Intramont", "Kompresor ING", GIP "Konstruktor".

- S obzirom na to da se prilikom otvaranja utvrđuje samo formalna ispravnost pristiglih ponuda, izveštaj o pregledu ponuda, uključujući i ponuđene cene, biće poznat po donošenju odluke o najpovoljnijem ponuđaču, a na osnovu izveštaja Komisije za javnu nabavku - kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište.

Inače, javnom nabavkom su obuhvaćeni radovi na izgradnji puteva, raskrsnica, cevovoda za vodu i kanalizaciju, izgradnja mostova, potpornih zidova, postavljanje putne saobraćajne signalizacije...

Prva faza radova uključuje izgradnju saobraćajnog i putničkog prilaza sa autoputa E-75 i obodnih gradskih saobraćajnica, prateće infrastrukture, kao i stanične zgrade. U prvoj fazi završiće se već probijeni podvožnjak ispod Bulevara mira. Za početak, koristiće se i postojeći prilazi kod Hitne pomoći i iz Ulice Dragana Mancea, kod Partizanovog stadiona.


Ponovo počela proizvodnja u zrenjaninskom "Radijatoru"
Posle više meseci potpune neizvesnosti, zaposleni u zrenjaninskom "Radijatoru", njih 450, odahnuli su, jer je struja stigla u pogone, a proizvodnja počela.

- Usvojen je unapred pripremljeni plan reorganizacije, tako da nastavljamo da po njemu radimo u stečaju. Počela je i isplata zaostalih plata po sporazumu koji smo potpisali sa vlasnikom i sada nam ostaje da se nadamo da će i dalji koraci koji su dogovoreni biti poštovani. To, pre svega, znači potpisivanje novog kolektivnog ugovora. Radi se nova sistematizacija radnih mesta, dogovoreno je da radnici koji imaju dve godine do penzije koriste socijalni program, a da se primaju novi radnici. Pre svih, inženjeri - kaže predsednik sindikata u "Radijatoru" Željko Šojić.

Šojić ističe da su radnici veoma razočarani kako se država u mesecima krize odnosila prema njima.

- Tražili smo pomoć od svih za koje smo mislili da mogu da pomognu. Ministar privrede Željko Sertić nam je pismeno odgovorio da je "Radijator" privatna firma i da država tu ne može da se meša. Pa, valjda smo i građani, iako radimo u privatnoj firmi - veli Šojić i dodaje da je početak proizvodnje i stabilizacija firme isključivo proizvod radničke borbe.


Pirot-based Aha Mura Prvi maj under hammer - Initial price totals RSD 315,5 m
Trustee in bankruptcy at Pirot-based Aha Mura Prvi maj d.o.o. announced sale of a debtor as a legal entity by public auction.

The most important real estate of the debtor comprises an old and new administrative building, textile industry buildings – halls, warehouse, modeling area and air chambers, as well as conference room, kids’ playground , restaurant, library, compressor and transformer stations. Movable property under hammer comprises equipment for textile industry and stocks of raw materials, finished goods, work in progress and accounts receivable.

The starting price is RSD 315.5 m, and public auction will be held April 25, 2016 at 2 p.m. in the Commercial Court in Nis.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta