Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
U toku tender za gradnju fabrike kompanije "Lear" u Novom Sadu
Uslovi za dolazak renomirane američke kompanije "Lear" polako se realizuju. JP "Zavod za izgradnju grada" započeo je postupak javne nabavke i raspisao tender za gradnju kompleksa u Radnoj zoni "Sever 4", gde će biti smeštena i fabrika autodelova.

Tenderom je, kako je objavljeno na internet strani ZIG-a, predviđen kompleks, koji će zauzimati 80.000 m2, a sama fabrička hala oko 28.000 m2. Vrednost radova nije precizirana, ali poznato je odranije da je u gradskom budžetu za ovu namenu obezbeđeno 3,4 milijarde dinara.

Dolazak kompanije "Lear" biće najveća investicija u Novom Sadu ove godine i sa zemljanim radovima vredna oko 4 milijarde dinara. ZIG je postavio stroge uslove za gradnju i rokove za njen završetak.

Budući izvođač ima obavezu da poslove na izgradnji objekata završi do 5. oktobra. Prema ugovoru, do 1. novembra hala za fabriku mora biti predata ili će uslediti raskid ugovora i novčani penali.

Za izvođača su, takođe, predviđeni penali, ako ne bude poštovao propisane rokove, a jednaki su onima koje bi gradske vlasti trebalo da plate američkoj kompaniji.

Novosađani još imaju mogućnost da pronađu posao u budućoj fabrici auto-delova, ali i u firmi "Delphi", koja se bavi sličnim poslovima. Konkursi za zapošljavanje u obe firme, prema podacima filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, biće otvoreni sve dok bude bilo slobodnih mesta, a trebalo bi da bude zaposleno gotovo 5.000 radnika. Budući radnici mogu imati bilo koji stepen stručne spreme, dok prethodno radno iskustvo nije potrebno, jer "Lear" planira njihovu stručnu obuku.

Zainteresovanost Novosađana je zaista velika, dosad je u filijalu NSZ stiglo 1.570 prijava na konkurs.

"Delphi" namerava da zaposli oko 3.000 radnika. Veći deo, 2.000, trebalo bi da bude zaposlen do 2018. godine. Ova kompanija traži radnike u proizvodnji, majstore u održavanju, magacionere, viljuškariste, specijaliste logistike, carine i špedicije, specijaliste za SAP-EDI sisteme, procesne i proizvodne inženjere, stručnjake za finansije, ljudske resurse i Lean specijaliste.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta