Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Hestil podneo zahtev za preuzimanja Železare Smederevo
Kineski Hestil podneo je Komisiji za zaštitu konkurencije Srbije zahtev za odobrenje koncentracije preuzimanjem Železare Smederevo, rečeno je danas agenciji Beta u Komisiji.

Komisija je u postupku odlučivanja od Hestila zatražila dodatnu dokumentaciju.

Prema Zakonu o zaštiti konkurencije, rok za donošenje rešenja u skraćenom postuku je 30 dana od dana podnošenja potpune dokumentacije.

Vlada Srbije je 18. aprila potpisala ugovor s Hestilom o prodaji imovine Železare Smederevo po ceni od 46 miliona evra, a najavljeno je da će prezimanje Železare biti završeno u junu.

Hestil je trebalo da u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora zatraži saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije za preuzimanje Železare Smederevo.

Predsednik te komisije Miloje Obradović rekao je ranije da će Komisija odlučivati u skladu sa zakonom i sa evropskim pravilima.

Hestil planira da Železara dostigne maksimalnu proizvodnju od 2,1 miliona tona i zadrži svih 5.050 radnika.

Cilj investicije Hestila od 300 miliona evra u osnovna sredstva i infrastrukturu Železare, kako je navedeno u ponudi, jeste postepena modernizacija opreme, poboljšanje efikasnosti, proširenje proizvodnog program i unapredjenje ekološkog okruženja.

Prema navodima medija, kineska banka odobrila je kompaniji Hestil kredit od 600 miliona dolara za planirana ulaganja u Železari Smederevo.

Hestil je na svom internet sajtu objavio da planira da čeličana u Smederevu postane najkonkurentniji proizvodjač gvoždja i čelika u Evropi.


Kako će se razvijati Aerodrom "Nikola Tesla"?
Predsednik Komisije je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a zamenik predsednika je ministar privrede Željko Sertić.

Članovi su ministar finansija Dušan Vujović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora Aerodroma "Nikola Tesla" Vesna Stanković Jevđović i vršilac dužnosti generalnog direktora Saša Vlaisavljević, objavljeno je u "Službenom glasniku", koji je izašao 6. maja.

Zadatak tog tela je razmatranje predloga datih od strane savetnika izabranog u postupku javne nabavke, a koji se odnose na model strateškog razvoja Aerodroma "Nikola Tesla", zatim da predloži vladi donošenje akta o pokretanju postupka u skladu sa izabranim modelom strateškog razvoja i praćenje realizacije izabranog modela.

Odluka o obrazovanju Komisije stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u "Službenom glasniku".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta