Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Tri kompanije na tenderu za prodaju "Zastava kovačnice" - Početna cena 2,65 mil EUR
Prodaja "Zastava kovačnice" u bankrotu zakazana je za 25. jun u poslovnim prostorijama te fabrike. Tendersku dokumentaciju "Kovačnice" u predviđenom roku otkupile su tri kompanije iz delatnosti - jedna iz Srbije, druga iz Češke i treća iz Bosne i Hercegovine.

Početna prodajna cena kragujevačke fabrike otkovaka je 2,65 mil EUR, odnosno 50% od njene procenjene vrednosti (5,3 mil EUR).

"Zastava kovačnica" će kompanijama koje su otkupile tendersku dokumentaciju biti ponuđena kao pravno lice, što će reći kao kompletna fabrika, a ne u delovima, kako se gotovo uobičajeno prodaju bankrotirane firme.

Ali, za razliku od većine firmi u kojima je proglašen bankrot, "Zastava kovačnica" je otkovcima nastavila da snabdeva domaće i inostrane poslovne partnere i nakon bankrota fabrike.

Voljom nadležnog sudije u kragujevačkom Privrednom sudu, te stečajnog upravnika Predraga Jankovića, "Zastava kovačnica" je, naime, i posle bankrota, proglašenog krajem februara, nastavila sa proizvodnjom otkovaka, i do sada je "Zastavi oružju" i partnerima u Nemačkoj, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji i Bosni i Hercegovini prosečno isporučivala po 140 tona mesečno.

Uoči tendera za ponovnu prodaju fabrike, u "Zastava kovačnici" kažu da su optimisti. Veruju da će "Kovačnica" ovoga puta, za razliku od prethodne privatizacije, dobiti ozbiljnog vlasnika, koji će obezbediti ne samo opstanak nego i novi razvoj kragujevačke fabrike otkovaka.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta