Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Hemofarm preuzeo kompaniju Ivančić i sinovi
Hemofarm AD preuzeo je imovinu kompanije Ivančić i sinovi, saznaje eKapija.

Ugovorom koji je potpisan, kompanija Hemofarm preuzela je proizvode, pogon za proizvodnju u Starim Banovcima, zaposlene, kao i intelektualnu imovinu Ivančića.

Hemofarm je, u saradnji sa partnerima iz Ivančić i sinovi, preduzeo sve neophodne mere, da snabdevenost apoteka i dostupnost preparata i lekova ostanu na najvišem nivou. Više od trideset proizvoda Ivaničić i sinova, u koje godinama imaju poverenje brojni korisnici, ostaće i ubuduće na tržištu pod istim imenima. Hemofarm će, shodno svojoj liderskoj poziciji na tržištu Srbije i regiona, ove proizvode učiniti još pristupačnijim - kažu u ovoj kompaniji.

U ime Hemofarma kupoprodajni ugovor potpisao je generalni direktor Ronald Seeliger, koji je istakao činjenicu da će kompanija preuzetim portfolijom zaokružiti bogatu paletu OTC proizvoda.

- Hemofarm je godinama farmaceustki lider u regionu. Ovaj događaj je kockica mozaika, koja se fantastično uklopila u našu poslovnu strategiju. Preuzimanjem proizvoda, pogona i imovine Ivančića i sinovi, Hemofarm se na neki način takmiči sa sobom, obarajući sopstvene rekorde. Po mom mišljenju, u biznisu je to najteže, ali je, istovremeno i najizazovnije. U dugoročnom planiranju, koje je veoma važan segment proizvodnje lekova, na granici je "umetnosti" veština procene momentuma za nešto novo. Ovo je naš trenutak - ocenjuje Seeliger.

Naglasivši ulogu zaposlenih kao najvažnijeg resursa kompanije, Seeliger je rekao i da je veoma srećan što, će zaposleni iz kompanije Ivančić i sinovi uneti novu energiju u Hemofarm.

- Rečju, ovu akviziciju vidim kao dobitak za zaposlene u obe kompanije ali i za srpsku privredu, a posebno za korisnike proizvoda - ocenio je Ronald Seeliger.


Hemofarm acquires Ivancic i Sinovi
Hemofram AD has acquired the property of the company Ivancic i Sinovi, eKapija learns.

By signing the agreement, Hemofarm has taken over the products, the production facility in Stari Banovci, the employees and the intellectual property of Ivancic i Sinovi.

Hemofarm is the largest exporter of pharmaceutical drugs from Serbia, with 79.1% share in the total export of pharmaceutical products. Its products are present in 38 states on three continents.

The production program of Ivancic i Sinovi, according to the company-s official web site, encompasses 22 products, and there are 114 employees in the company.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta