Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
UPPR za Yumco čeka zaključak Vlade Srbije
Posle zaključka Privrednog suda u Leskovcu i mišljenja Poreske uprave u vezi sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije (UPPR) Yumca iz Vranja, čeka se još jedino na zaključak Vlade Srbije kako bi se označio početak primene tog plana, prenose Vranjske.

- Sprovođenje plana reorganizacije treba da označi prekretnicu u poslovanju ovog preduzeća. Preciznije, da Yumco od firme koja predstavlja velikog gubitaša, postane privredni subjekt koji radi sa profitom i posluje neopterećen starim obavezama - objašnjava Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora kompanije Yumco.

On najavljuje mogućnost da sprovođenje plana reorganizacije započne najkasnije do kraja ove godine i da Yumco "dobije novi status".

- Sadašnji status nije dobar, toga smo svesni, pa je svaki drugi, recimo "čista" državna svojina u okviru namenske industrije ili privatizovano preduzeće, bolji od ovog u kome je preduzeće sada - navodi Popović.

Ukupna dugovanja vranjskog Yumca, računajući stare dugove sa relativno visokim kamatama, iznose više od dve milijarde dinara, a račun ovog preduzeća je trenutno blokiran na iznos od oko 445 miliona dinara.


Obveznice podigle promet, tržište akcija stagnira
Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen solidan promet, ali pre svega usled velikog trgovanja državnim dužničkim papirima.
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen solidan promet, ali pre svega usled velikog trgovanja državnim dužničkim papirima.

Ukupan promet dostigao je 205,6 miliona dinara (1,7 miliona evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta