Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Pirotski Tigar razvija balističke panele i zavese
Kompanija Tigar radi na lansiranju novih proizvoda poput gumenih balističkih blokova i balističkih zavesa, a posebno interesantni su blokovi za odbranu od poplave koji će se proizvoditi od otpadnih automobilskih guma, kaže za Pirotske vesti direktor kompanije Tigar a.d. Vladimir Ilić.

Gumeni balistički blokovi, odnosno paneli, su proizvodi od reciklirane gume, dizajnirani tako da zadrže (apsorbuju) metke prilikom vežbi gađanja, spreče rikošet, stvaranje olovne prašine i da utiču na smanjenje buke u streljanama.

Pozicionirani su iza meta i otporni su na kompletan spektar municije lakog naoružanja koji se koristi u vojsci, policiji i civilnom streljaštvu. Razvijeni su sopstvenom tehnologijom i pored navedenih karakteristika i dimenzija specifikacija može da se menja prema zahtevu kupca.

U razvoju je i proizvodni program balističkih zavesa koji se radi u segmentu gumenih folija na bazi prirodnog kaučuka.

Balističke zavese obezbeđuju automatsko začepljenje penetracije metka i efektivno sprečavanje rikošeta, sprečavanje podizanja olovne prašine i olovnih čestica i prigušuju buku.

Osnovna prednost balističkih zavesa je velika fleksibilnost, a pogodne su za spoljašnju upotrebu zbog otpornosti na ozon i UV zrake.

Blokovi za odbranu od poplave, kažu u Tigru, najbolji su način za ponovno korišćenja starih autoguma a ujedno i pomoć u zaštiti životne sredine.

Ovaj proizvod je u odnosu na džakove sa peskom, koji su kod nas trenutno jedini vid odbrane od poplava, daleko efikasniji, lakše se postavlja i demontira, a kada se pohaba vrlo lako se reciklira i od iste gume prave se novi. Može se više puta koristiti za odbranu od poplava u gradovima, na selu ili bilo kom okruženju gde postoji rizik izlivanja vodene mase iz svog korita. Za razliku od tradicionalnih vreća sa peskom, ovaj sistem ne zahteva materijale za punjenje, tako da se blokovi od reciklirane gume mogu brzo raspoređivati koristeći minimalne resurse.

Kada su dalji planovi u pitanju, Vladimir Ilić kaže da su "mogućnosti velike, kako u delu proizvodnje gumene obuće za profesionalnu upotrebu i sportski program, tako i u delu specijalizovanih proizvoda za namensku industriju, saobraćajnu infrastrukturu, autoindustriju i građevinarstvo".


Projekat "Duboka prerada" energetska stabilnost Srbije
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je danas da je početak realizacije projekta "Duboka prerada" veliki dan za NIS i Srbiju, ističući da će ta investicija omogućiti energetsku stabilnost i sigurnost.
PANČEVO - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je danas da je početak realizacije projekta "Duboka prerada" veliki dan za NIS i Srbiju, ističući da će ta investicija omogućiti energetsku stabilnost i sigurnost.

Antić je, na svečanom obeležavanju početka projekta u rafineriji Pančevo, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodao da je izgradnja postrojenja važna za razvoj i povećanje BDP.


Beogradskom aerodromu nagrada "LeFonti Awards"
Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd dobitnik je prestižne nagrade “LeFonti Awards” za regionalnu izvrsnost u inovacijama.
BEOGRAD - Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd dobitnik je prestižne nagrade “LeFonti Awards” za regionalnu izvrsnost u inovacijama.

Ova nagrada dodeljuje se za izvrsnosti u inovacijama i liderstvu i to u kategorijama: alternativne investicije, poslovne mogućnosti, globalne korporativne izvrsnosti, zelene ekonomije, prava, filantropije


U Rafineriji Pančevo počela realizacija projekta "Duboka prerada"
U rafineriji u Pančevu danas je počela realizacija projekta "Duboka prerada" investicija vredna 330 miliona evra, sa tehnologijom odloženog koksovanja, ključne investicije druge faze modernizacije rafinerije.
PANČEVO - U rafineriji u Pančevu danas je počela realizacija projekta "Duboka prerada" investicija vredna 330 miliona evra, sa tehnologijom odloženog koksovanja, ključne investicije druge faze modernizacije rafinerije.

Početku radova prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naznačio značaj tog projekta ne samo za Pančevo,južni Banat i Vojvodinu već čitavu Srbiju i naveo da će iskorišćenost kapacioteta u preradi nafte biti podignuta na više od 99 odsto, sa kvalitetnim gorivom i manje mazuta.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta