Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Još jednom produžen rok za koncesiju beogradskog aerodroma - Obavezujuće ponude do 8. decembra
Novi rok za podnošenje prijava za obavezujuću ponudu za koncesiju za beogradski Aerodrom Nikola Tesla je 8. decembar.

Kako se navodi u obaveštenju Vlade Srbije i Aerodroma, rok je produžen na zahtev većine ponuđača kvalifikovanih za fazu 2, kako bi im se omogućilo da okončaju svoje "due diligence" postupke, uzmu u obzir konačan nacrt Ugovora o koncesiji i podnesu konkurentne prijave za obavezujuću ponudu.

Obavezujuće ponude trebalo je da budu dostavljene do 23. novembra, pa iako je ministarstka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, nedavno izjavila da ne očekuje dalje pomeranje roka, on je još jednom prolongiran.

Podsetimo, kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Poziv zainteresovanim koncesionarima objavljen je 10. februara 2017.


Aerodrom Nikola Tesla povećao neto dobit za 33 odsto
Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je u trećem kvartalu povećao neto dobit za 33 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period i prema svim parametrima očekuje rekordnu poslovnu godinu, objavio je danas aerodrom.
BEOGRAD - Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je u trećem kvartalu povećao neto dobit za 33 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period i prema svim parametrima očekuje rekordnu poslovnu godinu, objavio je danas aerodrom.

Takođe, bruto dobit je 30 odsto veća nego u trećem kvartalu 2016.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta