Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Vlada odobrila raspodelu dobiti Pošte Srbije - Svakom radniku po jedna plata
Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku Nadzornog odbora JP Pošta Srbije o raspodeli dobiti za 2016. godinu, saopštilo je to javno preduzeće.

Od ukupne neto dobiti za prošlu godinu u iznosu od 3,47 milijardi dinara, u republički budžet biće uplaćeno 2,4 milijarde, dok će 950 miliona biti isplaćeno zaposlenima.

- To znači da će svaki radnik dobiti po jednu svoju prosečnu zaradu, čime se nastavlja višegodišnja dobra praksa u Pošti Srbije da zaposleni učestvuju u raspodeli dobiti - navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su ovim "ispunjeni ključni zahtevi obe reprezentativne sindikalne centrale u Pošti Srbije, s tim što je započeta i dodatna analiza mogućnosti za povećanje plata, kako bi se našao najbolji model za poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja 15.000 zaposlenih u Pošti Srbije".


Dinarska obveznica na indeksu JP Morgana u 2018. - Premija rizika Srbije na istorijskom minimumu
Dinarska desetogodišnja obveznica Republike Srbije u 2018. godini biće uvrštena na listu hartija od vrednosti američke investicione banke JP Morgan, očekuje guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

Sa JP Morganom, koji je od avgusta uvrstio dinarske hartije od vrednosti u trgovanje i sam ih kupio, počelo je širenje baze investitora, zbog čega više nećemo zavisiti od pojedinačnih investitora, kažu u NBS.

Tabaković je rekla i da je premija rizika Srbije pala ove godine na "istorijski minimum". Samo ove godine, premija rizika Srbije je više nego prepolovljena i od avgusta se kreće na relativno stabilnom nivou – oko 120 baznih poena, što su i njeni najniži nivoi.

- To za nas konkretno znači i mogućnost korišćenja i domaćih i eksternih izvora finansiranja po povoljnijim uslovima - rekla je ona.

Istakla je da predstoji dalji rad na unapređenju poslovnog ambijenta, što će, uz visok i projektno diversifikovan priliv stranih direktnih investicija, realizaciju infrastrukturnih projekata, dosadašnje ublažavanje monetarne politike i odgovornu fiskalnu politiku, doprinositi stvaranju osnove za ubrzanje ekonomskog rasta na održivim osnovama u srednjem roku.

Tabaković je navela i da je trenutni devizni kurs odraz postignute finansijske i političke stabilnosti u Srbiji da je dinar sve traženiji.

- Finansijska i politička stabilnost je dovela do toga da je na međubanarskom deviznom tržištu ponuda evra prevazila tražnju i da dinar postaje sve traženija roba. Revidirana projekcija priliva stranih direktnih investicija govori u prilog tome - rekla je Tabaković.


BELEX indeksi "pocrveneli", razgrabljene akcije Aerodroma
Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" bile su danas u žiži interesovanja investitora na domaćem tržištu akcija, mada su BELEX indeksi trgovanje zaključili u "crvenom".
BEOGRAD - Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" bile su danas u žiži interesovanja investitora na domaćem tržištu akcija, mada su BELEX indeksi trgovanje zaključili u "crvenom".

Ukupan promet na trgovanju na Beogradskoj berzi dostigao je 537,4 miliona dinara (4,5 miliona evra), ponovo zahvaljujući državnim obveznicama.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta