Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Potpisan sporazum o saradnji beogradskog i crnogorskih aerodroma
Aerodrom Nikola Tesla Beograd i Aerodromi Crne Gore potpisali su danas sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između dve kompanije, kojim je predviđena razmena iskustva, edukacije, kao i stručna podrška i konsultacije u vezi sa bezbednošću, saopštio je beogradski aerodrom.

- Potpisivanje ovog sporazuma izuzetno je važno za dva strateški značajna preduzeća u obe države, koja se mogu ponositi rezultatima svog poslovanja. Beogradski aerodrom pružiće podršku Aerodromima Crne Gore u svim segmentima operativnog funkcionisanja - rekao je v.d. generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić rekao je da sporazum podrazumeva edukaciju radnika iz sektora prihvata i otpreme aviona i putnika, kao i iz službe bezbednosti.

Kako se navodi, i Aerodrom Nikola Tesla i aerodromi u Podgorici i Tivtu ove godine beleže značajna povećanja u broju putnika, što će doprineti daljem razvoju privrede i turizma u regionu.


Akcije Agrokorovih kompanija od danas ponovo na berzi
Crobex indeksi Zagrebačke berze pali su danas u jutranjem trgovanju za oko pola procenta, pri čemu je najveći gubtinik Ledo s padom cene akcije za više od 70 posto, budući da se od jutros ponovno trguje akcijama kompanija iz sastava Agrokora.
ZAGREB - Crobex indeksi Zagrebačke berze pali su danas u jutranjem trgovanju za oko pola procenta, pri čemu je najveći gubtinik Ledo s padom cene akcije za više od 70 posto, budući da se od jutros ponovno trguje akcijama kompanija iz sastava Agrokora.

Redovni promet u prvih pola sata trgovanja dostigao je 4,3 miliona kuna (oko 571 hiljadu evra), pri čemu su najtrgovanije bile akcije Leda sa gotovo 1,7 miliona kuna prometa (226 hiljada evra), uz pad cene od 75 posto, na 880 kuna (117 evra), izveštava agencija Hina.


Dinar na novom rekordu u ovoj godini, kurs 118,82
Dinar je danas ojačao prema evru za 0,2 odsto u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,8253 dinara za evro, što je nova rekordna vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.
Dinar je prema evru jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 3,6 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,9 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je takođe ojačao za 0,3 odsto na 101,8823 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti na istom nivou kao pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 8,7 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 15 posto.

NBS je kupila juče 30 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila jednu milijardu i 155 miliona evra i prodala 345 miliona evra.

Najniža je vrednost dinara prema evru zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta