Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Swisslion-Takovo novi vlasnik Vršačkih vinograda - Rodoljub Drašković izlicitirao 575 miliona dinara
Preduzeće Vršački vinogradi prodato je po ceni od 575 miliona dinara (4,6 mil EUR) koncernu Swisslion-Takovo u vlasništvu biznismena Rodoljuba Draškovića.

Početna cena bila je 480 miliona dinara, što je polovina trenutno procenjene vrednosti tog kombinata. Uz Draškovića, ponude su dostavila još dva kupca.

Država je tri puta preko tendera pokušala da proda Vršačke vinograde, a firma je prodata u petak (10. februara 2017. godine).

Poslednji pokušaj 2013. godine propao je jer je Agencija za privatizaciju tada izabrala jedinog ponuđača, kinesku kompaniju Guan nan koja je ponudila 5,3 mil EUR za kompaniju koja je onda bila procenjena na 29 mil EUR. Ministarstvo privrede je obavilo nadzor nad privatizacijom i na kraju je poništilo.

Nakon toga, Vršačke vinograde je restrukturiranje čuvalo od stečaja sve do novembra 2015. godine. U međuvremenu vrednost Vršačkih vinograda je opadala pa je sada procenjena na svega oko 960 miliona dinara, što je nepunih 8 mil EUR, iako na spisku imovine tog banatskog giganta ima 206 objekata, 516 parcela, 140 vozila,…


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta