Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Aerodrom Nikola Tesla Beograd među pet najboljih u istočnoj Evropi
Aerodrom Nikola Tesla Beograd već treću godinu za redom zauzeo je 5. mesto među najboljim aerodromima u istočnoj Evropi, dok je prvo mesto pripalo aerodromu u Budimpešti, saopštio je danas Aerodrom Nikola Tesla Beograd.

Nagrada je ozvaničena na ovogodišnjoj dodeli nagrada agencije Skytrax, specijalizovane za rejting u vazdušnom saobraćaju, koja je održana u Amsterdamu. Prema klasifikaciji Skytrax-a, najbolji aerodrom na svetu već petu godinu za redom je aerodrom Čangi u Singapuru, a najbolji aerodrom u Evropi je aerodrom u Minhenu.

- Nagrada agencije Skytrax predstavlja priznanje za naporan rad i posvećenost zaposlenih u AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd - ističu u saopštenju.

Ove nagrade među najprestižnijima su u oblasti avio-industrije, a izbor je napravljen na osnovu 13,82 miliona online upitnika, u kojima su putnici ocenjivali 550 aerodroma širom sveta. Istraživanje je sprovedeno među 105 različitih nacija u periodu od jula 2016. do februara 2017. godine. Predmet istraživanja su komfor i zadovoljstvo putnika različitim segmentima aerodromske usluge, od dolaska na aerodrom, prijave na let, kupovine, transfera i bezbednosti, sve do ulaska u avion.


Jaffa najbliža kupovini Baninija
Dokumentaciju za učešće na licitaciji za kupovinu fabrike Banini u stečaju otkupile su četiri domaće kompanije, ali po svemu sudeći najbliža preuzimanju imovine kikindske konditorske fabrike je Jaffa iz Crvenke.

Tendersku dokumentaciju su osim Jaffe otkupili još Industrija mesa Matijević iz Novog Sada, Galenika Fitofarmacija iz Beograda i Bambi iz Požarevca, mada se uoči raspisivanja oglasa pominjalo da je zainteresovano desetak domaćih i inostranih firmi.

Depozit za učešće na licitaciji za prodaju Baninija, koja je odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu zakazana za utorak 21. mart u 12 časova u Centru za stručno usavršavanje u Kikindi, jedina je uplatila kompanija Jaffa.

Depozit iznosi oko 6 mil EUR, odnosno 20% procenjene vrednosti imovine Baninija (oko 30 mil EUR).

Odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu početna cena za prodaju Baninija je 1.859.888.947 dinara, a depozit za učešće na licitaciji za kupovinu ovog stečajnog dužnika je 743.955.579 dinara. Taj iznos trebalo je uplatiti do 16.marta, do kada je bio i rok za otkup tenderske dokumentacije.


Jaffa the closest to acquire Banini
Four local companies purchased the documentation for participation in the auction for the purchase of Banini plant in bankruptcy but apparently the closest one to taking of property at Kikinda-based confectionery is Crvenka-based Jaffa.

Apart from Jaffa, tender documents was also acquired by Industrija mesa Matijević from Novi Sad, Galenika Fitofarmacija from Belgarde and Bambi from Pozarevac, although before tender was released, there were talks that some ten local and foreign companies are interested.

Jaffa was the only one to pay deposit to participate at the auction for sale of Banine, which as decided by the Commercial Court in Zrenjanin, was scheduled for Tuesday, March 21 at 12h at the Vocational education Center in Kikinda.

Deposit totals app. EUR 6 m, i.e. 20% of estimated property value at Banini (app.EUR 30 m).

As decided by the Commercial Court in Zrenjanin, the initial price for sale of Banini totals RSD 1.859.888.947 while deposit to participate at the auction for the acquisition of this bankruptcy debtor is RSD 743.955.579. The amount should have been paid until March 16 which was a deadline to purchase tender documentation.

The deposit for participation in the auction for the sale of Banini, which is the decision of the Commercial Court in Zrenjanin is scheduled for Tuesday, March 21 at 12 am at the Center for Professional Development in Kikinda, only paid the company Jaffa.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta