Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Jaffa isplatila novac za preuzimanje Baninija - Svih 250 radnika zadržaće radna mesta
Iz kompanije Jaffa iz Crvenke, koja je pre nedelju dana na javnom nadmetanju kupila Banini iz Kikinde po početnoj ceni do 15 mil EUR, najavljeno je da će svih 250 radnika zadržati svoje radno mesto u proizvodnji.

- Danas smo prvi put razgovarali sa 250 radnika, koliko ih je radilo u proizvodnji Baninija poslednjih meseci. Sve ćemo ih zadržati, a kasnije ćemo pozvati i sve ostale radnike, jer nam je namera da obnovimo kompletnu proizvodnju. Važno nam je da imamo radnike i uvereni smo da je naša odluka da kupimo Banini bila dobra, iako je početna cena bila visoka. To je strateška odluka menadžmenta Jaffe, jer verujemo da kikindska fabrika može da stane na zdrave noge - kaže Bojan Knežević, generalni direktor Jaffe, koji će biti i generalni direktor Baninija.

On navodi da je "poslednjih pet godina Banini poslovao sa velikim teškoćama, to se na kraju završilo stečajem i biće potrebno dosta vremena da se vrati na stazu uspeha, ali verujemo da je to moguće".

Jaffa je uplatila kompletan ponuđen iznos na aukciji i ispunila sve obaveze koje je preuzela kupovinom, pa bi za nekoliko dana i formalno preuzela imovinu i pokrenula proizvodnju.

Banini je zbog dugovanja, najviše prema bankama i dobavljačima, u stečaju od aprila prošle godine, a Jaffa je bila jedini učesnik nadmetanja i kikindsku firmu kupila za polovinu od procenjene vrednosti od 30 mil EUR. Direktor Bojan Knežević kaže da Banini ima više od 40 mil EUR duga bankama i više od 10 mil EUR dobavljačima.

- Proizvodićemo za početak iste proizvode koje je proizvodio i Banini. Važno nam je da kolege u fabrici znaju da pripreme proizvodne linije, a mi ćemo da obezbedimo resurse – rekao je Knežević.


Komisija za hartije od vrednosti proverava prodaju akcija Energoprojekta
Komisija za hartije od vrednosti Srbije proverava prodaju akcija beogradske kompanije Energoprojekt na Beogradskoj berzi, rečeno je danas Beti u Komisiji.

- Na osnovu predstavke koju je dobila Komisija određeno je sprovođenje vanrednog neposrednog nadzora u vezi sa trgovanjem akcijama Energoprojekt holdinga - navela je Komisija.

Taj postupak je u toku i obuhvatiće i dostavljanje podataka od strane regulatornih organa.

Država Srbija u Energoprojektu ima vlasnički udeo od 33,58%, a drugi najveći akcionar je beogradska firma Napred razvoj sa udelom od oko 22,49%. Vlasničke udele u tom holdingu imaju i Erste banka (4,4%), Vojvođanska banka (4,9%), Raiffeisen banka (0,7%).

Poslednjih dana su akcije Energoprojekta na Beogradskoj berzi bile među najtraženijim hartijama od vrednosti, a njihova trenutna cena je 1.465 dinara po akciji. Najniža cena akcije tog holdinga u poslednjih godinu dana bila je 980 dinara.


Securities Commission inquiring into sale of Energoprojekt shares
The Securities Commission of the Republic of Serbia has told Beta that it is conducting an inquiry into the sale of the Belgrade-based company Energoprojekt"s shares at the Belgrade Stock Exchange.

– Based on the petition submitted to the Commission, it has been decided to carry out extraordinary direct supervision related to the trading of Energoprojekt Holding shares – the Commission stated.

The procedure is currently in progress and will also entail the submission of data by regulatory bodies.

The Republic of Serbia has a 33.58% stock in Energoprojekt, followed by the Belgrade-based company Napred Razvoj (22.49%). Erste Bank (4.4%), Vojvodjanska Banka (4.9%) and Raiffeisen Bank (0.7%) also have stock in the holding.

In the past few days, Energoprojekt shares have been among the most traded securities at the Belgrade Stock Exchange, and the current share price is RSD 1,465. The lowest price of the holding"s shares in the past year amounted to RSD 980.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta