Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dinar nastavlja rast prema evru, kurs 121,1218
Dinar će danas nastaviti da jača prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 121,1218 dinara za evro, što će biti nova maksimalna vrednost domaće valute prema jedinstvenoj valuti u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.
NBS je u sredu kupila 30 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, a od početka godine je kupila 420 miliona, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 345 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Dinar će biti jači prema evru za 1,4 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 2,0 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 1,9 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao danas za 0,5 posto na 106,4059 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 4,9 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 10,1 posto.

Najniža vrednost dinara prema evru je zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.


Počela izgradnja kruševačkog aerodroma Rosulje - Vrednost radova 250 miliona dinara
U sredu (28. juna 2017. godine) počela je izgradnja aerodroma Rosulje u Kruševcu, objavljeno je na sajtu tog Grada.

Aerodrom će biti izgrađen na ukupnoj površini od 40,83 hektara, a vrednost projekta je 250 miliona dinara. Izvođač radova je firma Tehnogradnja.

Izgradnja aerodroma Rosulje podrazumeva izvođenje radova na poletno-sletnoj stazi sa stajankom i rulnim stazama, padobranskim krugom, poligonom za vežbanje i infrastrukturom, izgradnju hangara sa pratećim sadržajem i izgradnju saobraćajnice sa parking prostorom.

Kako je navedeno, u 2017. godini predviđeno je 100 miliona dinara iz budžeta Grada za realizaciju prve faze izgradnje aerodroma Rosulje (izgradnju travnate poletno- sletne staze, rulne staze i platforme stajanke sa pristupnom saobraćajnicom). Završetkom izgradnje, kako se dodaje, Kruševac će dobiti aerodrom sa referentnom oznakom 2B, a planira se i korišćenje aerodroma za instrumentalno letenje, sa mogućnošću obavljanja i kargo letova.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta