Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Eurostat: Nezaposlenost u zoni evra u maju 9,3 odsto
Stopa nezaposlenosti u zoni evra ostala je stabilna u maju i iznosi 9,3 odsto, što je najniža stopa od marta 2009. godine, saopštio je danas evropski zavod za statistiku Eurostat.

Ta stopa, slična onoj u aprilu, u skladu je sa očekivanjima analitičara koji su predvideli 9,3 odsto za maj.

Nezaposlenost u zoni evra, u kojoj se nalazi 19 zemalja, iznosi manje od deset odsto od septembra 2016. godine.

Stopa nezaposlenosti ostaje niska u Nemačkoj (3,9 odsto) i na Malti (4,1 odsto), ali je visoka u Španiji sa 17,7 odsto.

Na području cele Evropske unije nezaposlenost je u maju iznosila 7,8 odsto.


Zvanično objedinjene Direktna banka i Findomestic
Direktna banka a.d. Kragujevac obezbedila je bolje pozicioniranje na bankarskom tržištu Srbije, kao i širenje i jačanje svoje prodajne mreže nakon ovogodišnje kupovine Findomestic-a.

Kako se navodi u saopštenju ove banke, nova, objedinjena banka od danas ima više od 400 zaposlenih i dva puta veću mrežu ekspozitura koja će omogućiti poboljšanje obima i kvaliteta proizvoda i usluga koje Direktna banka nudi svojim klijentima.

Uspešno završena transakcija deo je planova za širenje poslovanja Direktne banke, čiji je cilj da se pozicionira kao vodeća banka za servisiranje malih i srednjih preduzeća, kao i fizičkih lica u našoj zemlji, navedeno je u saopštenju.

Direktna banka u Srbiji nastala je početkom 2016. godine kupovinom kragujevačke KBM banke od Nove kreditne banke Maribor (NKBM) i od tada uspešno razvija svoje poslovanje na čitavoj teritoriji Srbije. Čine je tri Regionalna centra: Kragujevac, za teritoriju Centralne, Istočne i Južne Srbije, Beograd za teritoriju Beograda i Novi Sad za Vojvodinu.


NIS finansira projekte u 11 lokalnih zajednica u Srbiji - Rok za prijave 8. septembar
Kompanija NIS saopštila je da je raspisala javni konkurs u okviru programa Zajednici zajedno za finansiranje projekata u lokalnim samoupravama u kojima posluje. Konkurs će trajati do 8. septembra, a pravo na učešće imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, mesne zajednice i gradske opštine iz 11 gradova i opština u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Kako je navedeno, u svakom gradu ili opštini biće finansirano do pet projekata, a i ove godine NIS finansira projekte u ukupnom iznosu od 110,5 miliona dinara.

Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: sport, kultura, ekologija, nauka/obrazovanje i javno zdravlje i socijalna zaštita. U svakoj lokalnoj samoupravi, u skladu sa potrebama zajednice, izabrane su do tri oblasti u okviru kojih će zainteresovane organizacije moći da konkurišu. Svako udruženje ili ustanova može prijaviti samo jedan projekat u svojstvu nosioca projekta.

O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS i lokalne zajednice, a svi uslovi i propozicije javnog konkursa "Zajednici zajedno" mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu. Rezultati konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine.

NIS već devetu godinu zaredom pomaže gradove i opštine u Srbiji kroz program Zajednici zajedno i do sada je podržano ukupno 846 projekata i uloženo 900 miliona dinara, dodaje se u saopštenju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta