Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Potencijalni koncesionari sledeće sedmice na aerodromu Nikola Tesla
Predstavnici pet stranih kompanija zainteresovanih za upravljanje aerodromom "Nikola Tesla" boraviće tokom naredne sedmice u Beogradu kako bi se upoznali sa detaljima poslovanja tog preduzeća, pišu "Večernje novosti" u današnjem izdanju.

Po navodima lista, u konkurenciji za koncesiono upravljanje aerodromom su francuska kompanija "Vinci erports", švajcarsko-francuski konzorcijum "Merdijam istern Jurop investments", indijsko-grčki konzorcijum koga čine "GMR infrastrakčer limitid" i "Terna", kineski konzorcijom "Hejna er trevel servis" i južno-korejsko-tursko-kiparski konzorcijum "Inčion internešnel erport korporejšn".

Na pretkvalifikacioni konkurs za beogradski aerodrom ranije se javilo 27 kompanija a u drugi krug je ušlo njih pet i one bi trebale da do polovine septembra dostave obavezujuće ponude.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je ranije da očekuje da će se na jesen znati ko će biti koncesionar aerodroma "Nikola Tesla".

"Zvanično sve papirološki, birokratski treba da bude završeno u martu sledeće godine, ali će se na jesen znati ko je koncesionar i već tada će se krenuti u razgovore o potpisivanju ugovora", najavila je ministarka.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta