Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Direktor Energoprojekta traži da Komisija za HOV ukine Bojoviću upravljačka prava u holdingu
Generalni direktor Energoprojekt holdinga Vladimir Milovanović uputio je dopis Komisiji za hartije od vrednosti (HOV) u kome predlaže da se vlasniku Napred razvoja Dobroslavu Bojoviću, zbog nepravilnosti u postupku preuzimanja zavisnih društava, oduzmu upravljačka prava u toj beogradskoj građevinskoj firmi.

Milovanović je u dopisu istakao da Energoprojekt zbog predugog postupka preuzimanja trpi ozbiljnu štetu.

- Postupak preuzimanja traje predugo i Energoprojekt ima ozbiljnu finansijsku i reputacionu štetu - naveo je Milovanović.

Dodao je da bi "Komisija za HOV trebalo brže i odlučnije da postupa i time u najkraćem roku obezbedi preuzimanje svih akcija manjinskih akcionara u zavisnim društvima".

- Očekujemo da zaštitite ne samo interese organizovane i povezane grupe lica koja je podnela ponudu za preuzimanje Energoprojekt holdinga i zavisnih društava, već i interese manjinskih akcionara u zavisnim društvima koji nisu deo te grupe a poseduju ukupno 48% kapitala - navodi se u dopisu Milovanovića.

Vlasnik Napred razvoja i sa njim povezane firme GP Napred, Montinvest properties i Jopag, u julu ove godine ponudom za preuzimanje postali su vlasnici 52% kapitala Energoprojekt holdinga, dok je država vlasnik 34,58%, a ostalo poseduju mali akcionari.

Napred razvoj ovih dana podnosi pojedinačne ponude za preuzimanje manjinskih paketa akcija u zavisnim društvima, ali je Narodna banka Srbije odbila da da saglasnost za preuzimanje Energoprojekt Garanta, a za Energoprojekt Entel ponuda je odbijena zbog loše procene vrednosti akcija.

Rok za podnošenje ponude za preuzimanje holdinga i zavisnih društava Energoprojekta bio je 31. januar ove godine. Bojović je tek u junu podneo ponudu za holding. Juče (23. avgusta 2017. godine) je istekao rok za ponude za preduzimanje Energoprojekt Opreme i Energoprojekt Industrije.


Beogradski aerodrom očekuje rekordnih 5,5 miliona putnika u 2017.
Beogradski aerodrom očekuje ove godine da će dostići rekordnih 5,5 miliona putnika i rekordne finansijske rezultate, izjavio je danas direktor Komercijalnog poslovanja i marketinga aerodroma Nikola Tesla Miodrag Mirković.

- Očekujemo da će broj putnika biti između 5,2 i 5,5 miliona putnika - rekao je Mirković odgovarajući na pitanja novinara.

On kaže da, ukoliko do kraja godine i u zimskim mesecima bude dobar broj putnika, aerodrom će dostići rekordnih 5,5 miliona putnika.

Prema njegovim rečima, projektovano je više od 60.000 aviooperacija u ovoj godini.

Rekordni broj putnika značio bi i rekordne prihode i finansijske pokazatelje aerodoroma, dodao je Mirković.


Niški aerodrom nabavlja novu opremu
Konstantin Veliki nabavlja novu aerodromsku opremu. Niški aerodrom, koji je nedavno zabeležio rekord u broju putnika, objavio je javni poziv za nabavku opreme za opsluživanje aviona, odnosno putničkih stepenica.

Dostavljanje ponuda moguće je do 22. septembra 2017, za kad je zakazano i javno otvaranje.

Ponuđač za vučne putničke stepenice mora da ponudi garantni rok od najmanje 24 meseca, a popravke u garantnom roku, kao i servisiranje dobra, moraju da se obavljaju u ovlašenom servisu na teritoriji Srbije.

- Sve intervencije na uređaju u garantnom roku vrše se na terenu. Vreme odaziva od trenutka prijavljivanja kvara ne sme biti duže od 48 sata. Za intervencije koje zahtevaju servis u radionici u garantnom roku izabrani ponuđač snosi sve troškove transporta - navedeno je u konkursnoj dokumentaciji.

Izabrani ponuđač je dužan da bez naknade otkloni sve eventualne nedostatke ili neispravnosti, koji se uoče u garantnom roku, kao i posle isteka garantnog roka ukoliko potiču od skrivenih mana. Takođe, dužan je da obezbedi servis sa ugradnjom originalnih rezervnih delova, a ima i obavezu da - bez naknade, organizuje obuku radnika za rukovanje i održavanje putničkih stepenica.

Više detalja o ovoj javnoj nabavci pogledajte OVDE.

Zahvaljujući rastu sopstvenih prihoda, Javno preduzeće Aerodrom Niš od naredne godine iz gradskog budžeta neće više dobijati subvencije za plate svojih radnika, potvrdio je nedavno gradonačelnik Niša Darko Bulatović. On je tada rekao da će Grad u narednom periodu ovoj firmi pomagati u onoj meri u kojoj bude investicionih zahvata koji će podići kvalitet usluga i kapacitet aerodroma.


Intesa Sanpaolo preuzima švajcarsku grupu Morval Vonviler
Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje i Banka Inteza u Srbiji, i akcionari holdinga Morval Vonviler zaključili su sporazum o preuzimanju te švajcarske grupe, uključujući i banku Morval.

Kako je saopšteno iz banke Intesa Sanpaolo, sporazum je u skladu sa strateškim planom te finansijske kuće za jačanje svog prisustva na međunarodnim tržištima u oblasti privatnog bankarstva.


Intesa Sanpaolo takes over Swiss Morval Vonwiller Group
Intesa Sanpaolo, an international banking group in which Banca Intesa operates in Serbia, and shareholders of Morval Vonwiller holding have signed an agreement on take over of Swiss group, including Morval Bank.

As announced by Intesa Sanpaolo, the agreement is in line with the strategic plan of the financial institution to strengthen its presence in international markets in the area of private banking.

- Presence in Geneva will allow the Intesa Sanpaolo Private Banking Division, which currently operates in Lugano, London and Luxembourg, to expand to the market, according to the statement.

Members of Zanon di Valgiurata family, who founded the Morval Group, and are currently in its management, will remain minority shareholders and will continue to be involved in the management of the Group"s affairs.

Relevant regulatory authorities should approve the transaction, it was added in the statement.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta