Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Tehnička komisija MMF stiže u Beograd
Tehnička misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođena Džejmsom Rufom danas stiže u Beograd i sa predstavnicima Vlade Srbije počeće razgovore o stanju u ekonomiji, javnim preduzećima i budžetu za 2018. godinu.

Po pisanju Politike, jedna od tema razgovora biće mogućnost povećanja neoporezivog dela zarade, posle odluke da se od iduće godine poveća minimalna cena rada po satu sa 130 na 143 dinara.

Trenutno neoporezivi deo zarade iznosi oko 11.790 dinara.

Misija MMF-a u oktobru dolazi u Beograd u redovnu, osmu reviziju aranžmana sa Srbijom.

Trogodišnji aranžman Srbije sa MMF-om ističe februara iduće godine.


Manjinski akcionari preduzeća Energoprojekt Entel traže vanrednu skupštinu
Grupa manjinskih akcionara drustva Energoprojekt Entel zahtevala je u utorak (12. septembra 2017. godine) da Odbor direktora tog javnog društva zakaže vanrednu skupštinu akcionara, nakon što je Komisija za hartije od vrednosti 6. septembra utvrdila da Energoprojekt Holding i Napred razvoj nemaju pravo glasa po osnovu vlasništva nad Entelom.

Energoprojekt Holding poseduje 364.453 komada akcija preduzeća Energoprojekt Entel, odnosno 86,26%, a Napred Razvoj 203 komada akcija, odnosno 0,05%.

- Uverenja smo da je potrebno bez odlaganja preduzeti adekvatne aktivnosti u cilju zaštite najboljih interesa svih akcionara javnog društva Energoprojekt Entel, kao i akcionara matičnog društva Energoprojekt Holding - navodi se u saopštenju Grupe manjinskih akcionara javnog društva Energoprojekt Entel.

Komisija za hartije od vrednosti je donela odluku da blokira glasačka prava Energoprojekt holdinga u njegovim zavisnim preduzećima – Energoprojekt Garantu i Energoprojekt Entelu s obzirom na to da kompanija Napred sa povezanim licima nije dala ponudu za preuzimanje ovih kompanija u skladu sa zakonom. Komisija je naložila Centralnom registru hartija od vrednosti da po prijemu rešenja blokira glasačka prava ovih akcionara, dok je Napredu i povezanim licima dat rok od 30 dana da objave ponude za preuzimanje u skladu sa zakonom, objavljeno je ranije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta