Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Air Serbia uvela novi tarifni sistem - Putnicima veći izbor prilikom kupovine karte
Od 24. januara, Air Serbia primenjuje novi tarifni sistem koji bi trebalo da putnicima pruži veći izbor prilikom kupovine karte i omogući im putovanja prema njihovim potrebama.

Novi tarifni sistem podrazumeva četiri tarife, od kojih prva uključuje samo prevoz, bez prtljaga za predaju i posluženja tokom leta, prenosi portal Aviatica.

Od sada, putnici će prilikom rezervacije karte moći da biraju između jedne od tri ekonomske tarife kao i tarife za biznis klasu. Nove tarife su: Economy White, Economy Blue, Economy Red i Business Silver i one će se razlikovati u pogledu dozvoljene količine prtljaga, fleksibilnosti promene datuma putovanja i dodatnim uslugama koje se posebno naplaćuju.

Nove tarife će važiti za sva putovanja (sem do Njujorka) od 1. marta 2018.

Economy White tarifa će putnicima omogućavati najnižu cenu. Ona je namenjena za one koji putuju bez prtljaga. Uz ovu tarifu mogu poneti samo ručni prtljag do maksimalno 8kg težine.

Economy Blue tarifa uključuje i jedan komad predatog prtljaga do 23kg težine, jedan komad ručnog prtljaga, sticanje nagradnih milja i mogućnost promene datuma uz doplatu.

Economy Red tarifa je najsličnija dosadašnjim tarifama s tom razlikom što ona sada omogućava veću fleksibilnost. Osim prtljaga, putnik će tokom leta dobiti posluženje, a moći će besplatno da izvrši promenu datuma putovanja, prijavu za let na aerodromu kao i da rezerviše svoje sedište unapred.

Business Silver tarifa sadrži sve isto kao i red tarifa uz dodatak prioritetne prijave za let, korišćenja brze trake za prolaz na aerodromu, prioritetnog ukrcavanja, prioritetne isporuke prtljaga. Putnici sa kartom kupljenom prema ovoj tarifi takođe mogu da predaju dva komada prtljaga i da ponesu dve ručne torbe, a na aerodromu u Beogradu će imati besplatan pristup Air Serbia Premium salonu.

Novi tarifni sistem omogućava i da putnici samostalno izaberu šta je to od svih dostupnih usluga što im je potrebno i da sami sebi naprave paket kakav žele.


Pirotski Tigar ugovorio izvoz 50.000 pari obuće u Skandinaviju
Pirotski Tigar saopštio je danas da je sa kompanijom Ilse Jacobsen, liderom u proizvodnji modne odeće i obuće u Skandinaviji, ugovorio izvoz oko 50.000 pari obuće u vrednosti od 1,2 mil EUR.

Kako je navedeno, postoji mogućnost da izvoz Tigra na to tržište u 2019. i 2020. godini bude povećan 15 do 20%.

Delegacija Tigra, na čelu sa generalnim direktorom Vladimirom Ilićem, obišla je strateške kupce i potencijalne partnere u Švedskoj i Danskoj, u cilju povećanja proizvodnje, kvaliteta proizvoda i prodaje za tekuću godinu i predstojeći trogodišnji period.

Prema rečima Ilića, Tigar bi na osnovu pregovora sa švedskom firmom Wise Shoes od avgusta ove godine trebalo da počne probnu proizvodnju patika od gume, koje bi se u prodaji pojavile u sezoni jesen/zima 2018.

Švedska firma Shepherd planira da u 2018. godini proda gumene patike u vrednosti do 2 mil EUR, sa značajnim udelom proizvodnje Tigra.

Za švedsko tržište Tigar proizvodi standardni zaštitni program, kao i sportski i modni program, a sa firmom Shepherd pregovarano je i o uvođenju dečijeg programa koji bi zahtevao zajedničko ulaganje i moguće partnerstvo dveju kompanija, navedeno je u saopštenju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta