Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Francuski Vinci uskoro preuzima beogradski aerodrom
Francuska kompanija Vinci će koncesiono preuzeti beogradski Aerodrom Nikola Tesla za nekoliko nedelja, izjavio je u ponedeljak (12. novembra 2018. godine) ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni.

- Stvari se odvijaju dobro i idu napred. Hvala srpskoj vladi što je odabrala Francusku, to je odličan projekat u kome svi dobijaju. Aerodrom ostaje Srbiji, ali Francuzi će biti koncesionari 25 godina - rekao je Mondoloni gostujući na TV Prva.

On je istakao je da je ovo jako lep projekat i investicija vredna više od milijardu evra.

- Sve se odvija prema ugovoru iz marta i zvanično preuzimanje koncesije će biti u narednim nedeljama, kako je predviđeno ugovorima. Tu nema problema - naglasio je Mondoloni.

Podsetio je da će u Beogradu u saradnji sa francuskim partnerima biti realizovan i projekat za sređivanje deponije u Vinči vredan 400 mil EUR i izrazio nadu da će francuske kompanije učestvovati i u izgradnji metroa.

Mondoloni kaže da francuska preduzeća posluju u Srbiji i da bi trebalo da budu još prisutnija.

Ugovor o koncesiji aerodroma na 25 godina obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i poletno–sletne staze. Ukupna nominalna vrednost transakcije je oko 1,46 mlrd EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta