Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Potpisan ugovor o planiranju prodaje Societe Generale banke u Srbiji OTP grupi
Societe Generale Grupa potpisala je ugovor o planiranju prodaje Societe Generale Grupa u Srbiji OTP grupi, uslovljen odobrenjem Narodne banke Srbije i antimonopolske komisije, potvrđeno je danas agenciji Beta.

SOGE Lizing (Leasing) i SOGE Osiguranje su obuhvaćeni procesom prodaje, dok će Societe Generale Grupa nastaviti svoje prisustvo u Srbiji kroz ALD Automotive.

Zatvaranje transakcije bi trebalo da se desi u narednim mesecima.

U saopštenju, Societe Generale u Srbiji je navela da je banka beležila rekordne rezultate u poslovanju u poslednjih nekoliko godina.

- Banka je na domaćem tržištu pozicionirana na četvrtom mestu po visini aktive, trećem po obimu kredita i četvrtom po ukupnim depozitima, a aktivna je i u poslovima sa stanovništvom i sa korporativnim klijentima. SOGE Leasing je tržišni lider - navodi se u saopštenju.


Bid made for Valjevska Pivara?
A potential purchaser has apparently made a bid for the purchase of the capital of Valjevska Pivara. The public call for the collection of bids was opened a month ago, and, as Politika learns from reliable sources, the bidder is a consortium consisting of three companies.

No bids were sent during the previous public call, when the price was twice as high (around EUR 7 million).

According to unofficial information, the commission opened the documentation two days ago and determined that it met the formal requirements for the bidding, Politika says.

Detailed examination of the documents are to follow.

The initial price is EUR 3.523 in dinar countervalue.

The offer includes over a million shares owned by the Republic of Serbia, and the deposit was set at EUR 704,000.


Sunovrat cena, nafta pala najniže za više od godine
London -- Cene nafte pale su danas za više od četiri odsto, na najniži nivo u više od godinu dana, usled zabrinutosti zbog viška ponude i slabe potražnje


Na pad cena nafte uticao je i sunovrat svetskih berzi, do kojeg je došlo posle odluke američke Uprave federalnih rezervi (Fed) da poveća kamatu, prenosi Rojters.

Američka "laka" nafta (WTI) pojeftinila je u jednom trenutku za 2,35 dolara za barel ili 4,9 odsto, na najniži nivo od 45,82 dolara, da bi se nešto kasnije oporavila na oko 46,50 dolara, dok je severnomorska nafta "brent" pojeftinila za 2,60 dolara ili 4,5 odsto, na 54,64 dolara za barel, najniži nivo od septembra 2017.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i ostali proizvođači nafte su se ovog meseca dogovorili da smanje proizvodnju za 1,2 milion barela dnevno (bpd), u nastojanju da podstaknu cene.

Međutim, rezovi se neće realizovati do sledećeg meseca, a u međuvremenu je registrovana rekordna proizvodnja u Sjedinjenim Državama, Rusiji i Saudijskoj Arabiji, što je umanjilo cene nafte.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta