Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Za kupovinu Budimke zainteresovane 23 kompanije
Multinacionalna kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 23. je u nizu koja je pokazala interesovanje za kupovinu požeške Budimke, piše Blic.

Ta kompanija iz UAE posredstvom jedne advokatske kancelarije iz Novog Sada proteklih dana tražila je i dobila biznis planove preduzeća za pet poslednjih godina, pre nego što je nekadašnji velikan u proizvodnji voćnih, povrtarskih i mesnih prerađevina prestao sa radom.

Informacija kojom raspolažu u Požegi je da su Arapi studiozno sagledali potencijale Budimke i da će njihovo učešće na tenderu znatno dići prodajnu cenu, što je bitno da bi se posle nedavnog proglašenja bankrotstva namirilo što više poverilaca.

Inostrana konkurencija mogla bi da pokvari namere dvojice domaćih igrača koji odavno imaju sve papire o Budimki – Petru Matijeviću i Miodragu Kostiću, koji bi da svoje agrarne imperije prošire u Požegi proizvodnjom sokova, džemova i marmelada.

Pritom, Budimka raspolaže pogonom za preradu mesa i farmama interesantim za Matijevićevu mesarsku industriju, podseća Blic.


Twenty-three companies interested in purchasing Budimka
A multinational company from the United Arab Emirates is the 23rd in the line of companies which have shown interest in purchasing the Pozega-based company Budimka, Blic reports.

Through a law office in Novi Sad, the company sought and received the business plans of Budimka in the five years before the former giant in the field of production of fruit, vegetable and meat products stopped working.

The Pozega-based company has been informed that the multinational company has thoroughly examined Budimka"s potentials and that their participation in the tender will considerably raise the selling price, which is important for repaying as many creditors as possible, following the recent declaration of bankruptcy.

Foreign competition might complicate things for two local players who obtained all the Budimka papers a long time ago – Petar Matijevic and Miodrag Kostic, who are looking to expand their agrarian empires to include the production of juices and jams in Budimka.

Budimka also has a meat processing facility and farms that might be interesting to Matijevic"s meat packing business, Blic reminds.


Slovenačka Alpina kupila brend Peko
Novi vlasnik brenda Peko je Alpina, nakon što ga je kupila na aukciji u Celju, izvestila je RTV Slovenije.

Na prethodnoj aukciji za robnu marku nekadašnjeg obućarskog giganta niko nije ponudio ni 100.000 EUR, ali sada je Alpina otkupila ime koje je najstariji slovenački brend obuće i koji više descenija važi za najveću konkurenciju Alpini.

U Alpini, koja je i sama nedavno izašla iz teške situacije, uvereni su da će robna marka Peko, vrlo dobro prepoznata u Sloveniji i na tržištima bivše Jugoslavije, omogućiti razvoj maloprodajne mreže na ovim tržištima i rast prodaje u segmentu ženske i muške modne obuće.

- Sinergiju vidimo na drugim tržištima. Peko i Alpina imaju neke zajedničke kupce na nemačkom i ruskom tržištu, a prema nedavnim pregovorima, neki od njih su već potvrdili saradnju - rekao je direktor Alpine Bojan Gantar.

Alpina je nakon financijskog restrukturiranja u većinskom vlasništvu Društva za upravljanje aktivom banaka i, u manjoj meri, Abanke.


RTB prošle godine ostvario neto dobit 42,3 miliona dolara
Komotna razlika između poslovnih prihoda i rashoda obezbedila je RTB-u Bor pozitivan finansijski rezultat i neto dobit od 42 miliona 340 hiljada dolara

BOR - Komotna razlika između poslovnih prihoda i rashoda obezbedila je RTB-u Bor pozitivan finansijski rezultat i neto dobit od 42 miliona 340 hiljada dolara.

Jedini srpski proizvođač bakra, zlata i ostalih plemenitih metala prihodovao je prošle godine 302 miliona dolara. Devize su mu donele prodaja bakra i ostalih proizvoda u zemlji i inostranstvu i uslužna prerada uvoznog koncentrata.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta