Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Hemofarm - novi centar Štade za centralnoistočnu Evropu
Vršački Hemofarm, najveća farmaceutska kuća u regionu, postao je glavni centar nemačke Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope, saopšteno je danas iz te kompanije.
BEOGRAD - Vršački Hemofarm, najveća farmaceutska kuća u regionu, postao je glavni centar nemačke Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope, saopšteno je danas iz te kompanije.

Odlukom menadžmenta Štade, Hemofarm je preuzeo odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke, čime je dodatno povećao zonu svoju regionalne nadležnosti koja se do sada odnosila na tržišta jugoistočne Evrope (BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Albanije), navodi se u saopštenju.


Lasta nabavila 29 novih autobusa za prigradski prevoz u Beogradu
Saobraćajno preduzeće Lasta predstavilo je danas 29 novih autobusa koji će saobraćati na linijama javnog gradskog prevoza koje voze ka prigradskim naseljima, prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Lasta sada kupila novih 29 autobusa, a prošle godine 40, i da najveći deo tih autobusa saobraća do Barajeva, Mladenovca, Obrenovca i Grocke.

- Svi autobusi imaju bežični internet, video nadzor i mesto za osobe sa invaliditetom, sve ono što je neophodno i što je usklađeno standardima grada - kazao je Mali.

On je dodao da je preduzeće Lasta danas postalo partner senior programa i da će svaki penzioner koji je korisnik senior kartice imati 10% popusta na međumesni prevoz i 10% popusta na godišnju kartu za međugradski prevoz.

Direktor SP Lasta Veljko Vukobratović je istakao da bi bez snažne podrške grada, ali i države, reforme u tom preduzeću bile veoma usporene.

– Svima je jasno da Lasta može dodatno da napreduje, ali je za nas u ovom trenutku najvažnije da se krećemo u pravom smeru. Takođe veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima, koji su razumeli situaciju i pokazali strpljenje – rekao je Vukobratović.


Saradnja Ministarstva prosvete i NIS-a za bolje obrazovanje
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija NIS potpisali su danas memorandum o saradnji kojim je predviđeno zajedničko delovanje u oblasti nauke i obrazovanja.
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija NIS potpisali su danas memorandum o saradnji kojim je predviđeno zajedničko delovanje u oblasti nauke i obrazovanja.

Sporazum su potpisali ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev.


Gazprom to buy additional stake in South Stream Serbia?
The Gazprom board of directors will at a February 13 meeting consider the option to purchase an additional stake in the South Stream Serbia company, the Russian energy giant announced on Monday.
MOSCOW - The Gazprom board of directors will at a February 13 meeting consider the option to purchase an additional stake in the South Stream Serbia company, the Russian energy giant announced on Monday.

According to the Russian news agency Tass, one of the items on the agenda is "purchase of additional shares of South Stream Serbia by Gazprom."


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta