Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Rast prihoda Impol Sevala u 2017. na 15 milijardi dinara - Dobit pala za 36%
Valjaonica aluminijuma iz Sevojna Impol Seval objavila je da je u prošloj godini zabeležila pad profita uprkos rastu realizacije i rekordnim poslovnim prihodima.

Kompanija je u 2017. zabeležila poslovni prihod od 15,1 milijardu dinara (rast od 17,3%), dok je poslovna dobit skoro prepolovljena na nepunih 677 miliona dinara, pre svega usled većih troškova materijala.

Krajnji rezultat, neto dobitak, usled boljeg rezultata iz finansiranja pao je stopom od 36,2% na 767,1 milion dinara.

Impol Seval je godinu dana ranije zabeležio rekordne poslovne rezultate i neto dobitak od 1,2 milijarde dinara.

Kompanija je tokom prošle godine izvestila da je plan da se u 2017. ostvari neto dobit od 6 mil EUR, a osim uslova na tržištu na pad krajnjeg rezultata je uticao i zastoj u rekonstrukciji toplovaljačkog stana.


Etihad se ne povlači iz kompanije Air Serbia - Ostaje i Fiat, radi se na novom ugovoru
Aviokompanija Etihad ni na koji način nije stavila do znanja da će se povući iz strateškog partnerstva sa kompanijom Air Serbia, rekla je u četvrtak, 29. marta 2018. godine, premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je ocenila da je Air Serbia "zdrava" i da "posluje po svim planovima".

- Air Serbia posluje po svim planovima, ali se takmiči na konkurentnom tržištu i donosi neke odluke koje nisu popularne, ali ona je zdravo i dobro - ne brinite - rekla je Brnabić i dodala da ipak ne može da zna planove privatne kompanije, ali da je Air Serbia sposobna da u svakom trenutku nađe novog strateškog partnera.

Prema njenim rečima, Air Serbia je u odnosu na 2013. godinu povećala broj putnika za 90%, a broj aviona za 23%.

Brnabić je kazala i da se kompanija Fiat ne povlači iz Kragujevca, i da se radi na novom ugovoru koji će za razliku od prethodnog "voditi računa o interesu građana Srbije".

Vlada je, kako je podsetila, imala ulogu medijatora u pregovorima sindikata i poslovodstva Fiata, kada je izdejstvovala da se potpiše novi, trogodišnji ugovor, što donekle osigurava poslove tih ljudi.

Brnabić je navela i da se radi na razvoju Kragujevca, te da postoje ozbiljne indicije za još neke investitore koji bi otvorili više hiljada radnih mesta.


Skupština akcionara Tigra usvojila predlog UPPR-a
Skupština akcionara Tigra usvojila je predlog novog UPPR-a, koji će biti predat Sudu već narednih dana, prenose Pirotske vesti.

Direktor Tigra Vladimir Ilić kaže da je zahvalan državi što je Tigru dala još jednu šansu, kroz novi UPPR.

- Time je država jasno stavila do znanja da ima ozbiljne namere sa Tigrom. Iskreno se nadam da će tu poruku shvatiti i komercijalne banke, koje imaju i najveća potraživanja i pridružiti se našim nastojanjima.

On je dodao da Tigar sklapa nove poslove i sa dosadašnjim partnerima dupliramo proizvodnju obuće.

- Sa partnerom iz Skandinavije smo dobili tender za obuću finske vojske, koje nismo radili prošle godine. – ističe Ilić.

I sektor Tehničke gume nakon više godina, počeo je da posluje pozitivno, zahvaljući saradnjom sa namenskom industrijom, a sve veći obim poslova zahtevaće i dodatno angažovanjem radne snage, rekao je Ilić.


Agreement on concession of Nikola Tesla Airport to be made publicly available in September
The agreement on the concession of the Nikola Tesla Airport will be made publicly available after the financial part of the agreement is fully closed, which should take place in September, says Serbian Prime Minister Ana Brnabic.

– It is only when the agreement is closed financially that it will be possible to publish the agreement in full, but elements of this agreement will be registered at the public agreement register before that, which should happen on April 21, 2018 – Brnabic said.

She also said that “a concession tender such as Serbia has never seen, in terms of transparency, has been made. The French Vinci, the best company in this sector in the world, has been selected, and will invest EUR 1,461 billion”.

Brnabic added that EUR 501 million from the arrangement would be paid to the state budget in September.

She also said that the state was not selling the airport and that, instead, it had “brought over a top quality company to run it” and added that the airport would be returned to the state and its citizens after 25 years.


Dunav osiguranje dobitnik dana na Berzi, indeksi "ozelenili"
Dunav osiguranje dobitnik dana na Berzi, indeksi "ozelenili"
Pad BELEX indeksa je danas zaustavljen, a aktivnost investitora na domaćem tržištu akcija bila je umerena.
BEOGRAD - Pad BELEX indeksa je danas zaustavljen, a aktivnost investitora na domaćem tržištu akcija bila je umerena.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 350,3 miliona dinara (2,9 miliona evra), pri čemu je gro trgovanja "odnela" dinarska državna obveznica.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta