Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ponuda Delta Holdinga za Sava Centar nepotpuna - Pregovori se nastavljaju
Komisija za sprovođenje postupka za izbor partnera za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP Centar Sava donela je odluku da se ponuda kompanije Delta holding odbije kao nepotpuna, ali da će pregovori biti nastavljeni, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Komisija je istovremeno preporučila Skupštini grada Beograda da počne direktne pregovore sa kompanijom Delta holding s obzirom da su bili jedini ponuđač koji je učestvovao u postupku i da zakoni predviđaju takvu mogućnost - rekao je Vesić, navedeno je u saopštenju.

On je naveo da Grad Beograd prihvata predlog Komisije i da će započeti direktne pregovore sa jedinim ponuđačem, kompanijom Delta holding, a na osnovu ponude koju je ta kompanija uputila.

- Zahvaljujemo se kompaniji Delta zato što je poslala ponudu i učestvuju u ovom procesu. Tokom pregovora štitićemo interese Grada Beograda i borićemo se da obezbedimo uslove da se Sava centar rekonstruiše i razvija - rekao je on.

Kako je dodao, ukoliko pregovori budu uspešni ugovor će se naći pred odbornicima Skupštine grada Beograda koji će odlučiti da li će ugovor biti usvojen ili ne.

- Ukoliko pregovori ne budu uspešni obavestićemo javnost šta će Grad Beograd preduzeti kako bi se Centar Sava rekonstuisao i uspešno radio - dodao je Vesić.


Mali: I IBM pokazuje - atraktivni smo za investiranje
Dobili smo još jedan dokaz da je naša zemlja postala atraktivno tržište za investiranje, kaže resorni ministar.

Izveštaj "IBM Global Locations Trend 2018", prema kojem je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta kroz projekte stranih direktnih ulaganja u 2017. godini, još jedna je potvrda da je naša zemlja postala atraktivno tržište za investiranje, kaže ministar finansija Siniša Mali.

"To je rezultat naših napora da stabilizujemo javne finansije i da napravimo dobar investicioni ambijent. Investitori dolaze u zemlju koja je stabilna, koja ima dobru infrastrukturu i koja je dobro okruženje za njihovo poslovanje", izjavio je Mali za Tanjug.

Investitori, kako dodaje, ne žele da rizikuju svoj novac i da ulažu u nestabilna tržišta.

"Ovo pokazuje da je srpska privreda na stabilnim temeljima i da je Srbija postala atraktivno tržište za ulaganje", ističe on.

Ministar dodaje da ohrabruje i novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji je savetodavnog karaktera i koji će trajati do januara 2021. godine.

"Naš zadatak je da u godinama koje dolaze budemo još bolji kako bismo privukli još više investicija, otvorili nove fabrike, nova radna mesta i poboljšali životni standard građana. Ovakve potvrde koje stižu od kredibilnih izvora iz inostranstva mogu samo da nam budu podstrek i motivacija da još jačim tempom nastavimo dalje da se borimo", zaključio je ministar.

U izveštaju objavljenom na zvaničnom sajtu IBM-a se navodi i da je po kriterijumu broja kreiranih novih radnih mesta kroz SDI čija realizacija je započela u 2017. godini, Republika Srbija zauzela visoko 6. mesto među evropskim zemljama, a 15. mesto među svim državama sveta.

"IBM Global Busineš Services" analizira aktivnosti na polju ulaganja u celom svetu, i pojedinačno po zemljama, sa fokusom na broj novootvorenih radnih mesta.


Vučić: Interesovanje australijskih kompanija za Srbiju
Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da se između Srbije i Australije intenziviraju kontakti i politički dijalog, što daje impuls saradnji.
 
Pa je, dodao je, vidljivo i interesovanje australijskih kompanija za poslovne prilike u našoj zemlji.

On je to rekao u razgovoru sa ambasadorkom Australije Džulijom Fini koju je primio u oproštajnu posetu i tom prilikom joj zahvalio na izuzetnom angažovanju na unapređenju odnosa dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je posebno zahvalio ambasadorki Fini što je tokom diplomatskog mandata u Beogradu kroz različite projekte pomagala u rešavanju problema najosetljivijih društvenih kategorija.

Ambasadorka Fini je zahvalila na dobroj saradnji sa predsednikom i Vladom Srbije i izrazila zadovoljstvo što je posao diplomate doveo u Srbiju i pružio joj priliku da upozna našu zemlju i ljude, istakavši da je, tokom boravka u Beogradu, bila svedok različitih pozitivnih promena. Ona je istakla da je i srpska zajednica u Australiji važan činilac u povezivanju dveju zemalja.

Predsednik Vučić poželeo je ambasadorki Fini mnogo uspeha u daljem radu, navodi se u saopštenju.


Delta Holding’s offer for Sava Centar incomplete – Negotiations to continue
The commission for the procedure of the selection of a partner for the reconstruction and management of the PE Centar Sava facilities has reached the decision saying that the offer of Delta Holding is to be rejected as incomplete, but that negotiations will continue, said Deputy Mayor of Belgrade Goran Vesic.

– At the same time, the commission recommended to the City Assembly of Belgrade to start negotiating directly with Delta Holding, as they were the only bidder that took part in the procedure and the laws envisage such a possibility – Vesic said, as reported in the press release.

He said that the City of Belgrade accepted the commission’s suggestion and that it will initiate direct negotiations with the sole bidder, Delta Holding, based on the offer sent by the company.

– We thank Delta for sending its offer and taking part in the process. In the negotiations, we will be protecting the interests of the City of Belgrade and fight to secure the conditions for Sava Centar to be reconstructed and developed – he said.

As he added, if the negotiations are successful, the contract will be put before the members of the city parliament, who will decide whether to adopt it or not.

– If the negotiations are not successful, we will notify the public on what the City of Belgrade will do in order for Sava Centar to be reconstructed and operational – Vesic added.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta