Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Jagodinska pivara našla kupca - Ponuđena 50% manja cena od procenjene vrednosti, čeka se odluka pove
Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D. Jagodinska pivara u stečaju našla je kupca koji je ponudio 50% manju cenu od procenjene vrednosti.

- U ovakvom slučaju stečajni upravnik je dužan da pre prihvatanja ponude, dobije saglasnost Odbora poverilaca - izjavio je Tanjugu Igor Draškić iz Centra za licitaciju firmi.

Na odluku Odbora može se čekati i 10 dana.

Agencija za licitiranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Jagodinske pivare, po procenjenoj vrednosti od 711 miliona dinara. Stečajni upravnik je bio "dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko je iznad 50% od procenjene vrednosti", a da dobije saglasnost Odbora poverilaca ako je ispod 50%, stoji u oglasu.

Po ovoj ceni Pivara je bila na licitaciji i 4. decembra prošle godine, ali nije bilo kupaca, "niko nije uplatio depozit", koji je onda i sada iznosio 142,2 miliona dinara.

Jagodinska pivara je jedna od najstarijih privrednih firmi u Srbiji, osnovana 1852. godine. Privredni sud u Kargujevcu je 24. marta 2016. godine doneo odluku o uvođenju stečaja iz razloga trajne nesposobnosti plaćanja, što znači da je račun stečajnog dužnika u dužoj vremenskoj blokadi.

Tekući račun Jagodinske pivare bio je u blokadi od 2. juna 2015. godine za oko 900 miliona dinara.

Zbog ranije najavljene mogućnosti uvođenja stečaja, svih preostalih 145 radnika pivare se prijavilo za dobrovoljni odlazak uz socijalni program, koga su dobili, rekli su Tanjugu bivši sindikalni rukovodioci ove firme. Pivara više od godinu i po dana ne proizvodi.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta