Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Brčanski Bimal kupio proizvođača ulja Sunce iz Sombora
Kompanija Bimal iz Brčkog, preko svoje beogradske firme, kupila je poznatog proizvođača ulja Sunce iz Sombora, piše BiznisInfo, sajt iz Bosne i Hercegovine.
Konkretno, kao kupac se pojavljuje firma Bimal invest Beograd, čiji je vlasnik Bimal Brčko.

Bimal preuzima firmu Novo Sunce, osnovanu 17. decembra prošle godine, a njen osnivač je poznata kompanija Sunce fabrika ulja i biljnih masti Sombor. Dogovor podrazumijeva da se imovina kompanije Sunce prenese na firmu Novo Sunce pre preuzimanja od strane Bimala.

Pismo namere o preuzimanju između kompanija Bimal invest i Sunce potpisan je u decembru prošle godine, a posao su u februaru ove godine odobrili regulatori u Srbiji.

Bimal ugovorom stiče udeo od 77% u kompaniji iz Sombora.

Inače, kompanija Sunce imala je udeo od 10 do 20% na tržištu Srbije u 2017. godini kada je reč o proizvodnji sirovog suncokretovog ulja. Takođe je imala do 5% udela u proizvodnji rafinisanog jestivog suncokretovog ulja i sirovog sojinog ulja.

Bimal i Sunce od ranije usko sarađuju u nabavci materijala, otkupu proizvoda i na sličnim poslovima. Mediji su i ranije spekulisali da bi moglo doći do ove akvizicije, navodi portal BiznisInfo.


Londonska berza u padu, cena zlata opet porasla
London/Njujork -- Akcije na Vol stritu beleže male promene, pošto su investitori i dalje napeti nakon rasprodaje u petak.
Evropske berze tonu čak i posle objave vesti da se poslovno poverenje nemačkih privrednika poboljšalo u martu, pri čemu najveći pad registruje Londonska berza.

Kako izveštava agencija "Blumberg", indeks S&P 500 praktično miruje na 2.800,16 poena, industrijski Dau Džons je ojačao za skoro 0,1 odsto na 25.522,92 poena, dok je Nasdak Kompozit u blagom minusu od 0,1 procenat na 7.633,18 bodova.
Na evropskim tržištima, indeks Londonske berze FTSE 100 oslabio je za 0,4 posto na 7.177,58 poena, nakon što se na prepodnevnom trgovanju srozao čak za pola procenta, nemački DAKS je skliznuo za 0,1 odsto na 11.353,70 poena, a francuski KAK 40 za 0,2 posto na 5.258,36 poena.

Cena zlata je porasla za 0,6 procenata, dostigavši 1.321,6 dolara za finu uncu.

Mešovito kretanje su imale cene nafte, pri čemu je američka "laka" nafta WTI oslabila za 0,1 procenat na 58,98 dolara po barelu, a severnomorska "brent" ojačala za 0,3 procenta na 67,24 dolara za barel.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta