Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Puna kasa: Budžetski suficit u prvom kvartalu 15,8 milijardi dinara
Beograd -- U prvom kvartalu ove godine ostvaren je suficit u budžetu od 15,8 milijardi dinara, što je oko 300 miliona € više od plana, kaže ministar finansija Siniša Mali.
"To je za 34,9 milijardi dinara bolje od budžetskog plana ili za skoro 300 miliona evra smo bolji nego što smo planirali i to samo u prvom kvartalu ove godine", rekao je Mali na medjunarodnoj konferenciji koju povodom "Dana konkurencije 2019" organizuje Komisija za zaštitu konkurencije.

On je naglasio da je konkurencija veoma važna za srpsku ekonomiju i podsetio da Srbija trenutno ima kreditni rejting BB sa pozitivnim izgledima kod agencije i plan je da dobijem u naredne dve godine investicioni kreditnih rejting.


Srbija stabilna: Mesečna inflacija u martu 0,4 odsto
Beograd -- Mesečna inflacija u Srbiji u martu je iznosila 0,4 odsto, a godišnja 2,8 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.
U poređenju sa decembrom 2018, rast potrošačkih cena kojima se meri inflacija u proseku je bio 1,5 odsto.

U martu su poskupeli hrana i bezalkoholna pića i transport (za po 1,1 odsto), nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (0,4 odsto), zdravstvo i usluge restorana i hotela (za po 0,3 odsto), stanovanje, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,2 odsto), alkoholna pića, duvan i komunikacije (za po 0,1 odsto).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta