Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Država prodaje imovinu giganta iz vremena SFRJ
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je zajedničku prodaju više nekretnina i pokretne imovine procenjenih na 443 miliona dinara koje pripadaju firmama Prve petoletke iz Trstenika.

Prodaje se imovina stečajnog dužnika "PPT-Hidraulika AD Trstenik" koja obuhvata 12 nekretnina u ovom mestu kao i lokale u Novom Sadu i Zagrebu, dve zgrade u vlasništvu "PPT-Remont i energetike", tri nekretnine "PPT-Ishrane" i zemljište koje je imovina "PPT-Prometa".
Zajedno sa opremom tih firmi ukupna vrednost ponuđene imovine procenjena je na 443 miliona dinara a javno otvaranje ponuda zakazano je za 17. maj.


Vlasnicima akcija Aerodroma Nikola Tesla isplaćeno po 1.300 dinara od dividendi
Vlasnicima besplatnih akcija Aerodroma Nikola Tesla isplaćene su dividende u iznosu od po 1.300 dinara.

Više od dva miliona građana zadržalo je besplatne akcije aerodroma, prenosi RTS.

Tržišna vrednost akcija Aerodroma Nikola Tesla u 2018. godini kretala se od 1.600 do 1.900 dinara a trenutna tržišna cena je 850 dinara.

Svi akcionari koji su bili vlasnici akcija aerodroma na dan 31.12.2018. imaju pravo na dividendu.

Branisalav Jorgić iz brokerske kuće Jorgić kaže da imamo interesantnu situaciju da je dividenda koja je 1.300 dinara po jednoj akciji značajno veća od same cene akcija koja je 850 dinara.

- To nije uobičajena situacija, pa se nameće pitanje kako će se kretati dividenda u budućnosti. Buduća dividenda za akcije aerodroma Nikola Tesla, će zavistiti od godišnje koncesione naknade koju će aerodrom dobijati, ali to neće biti ni iz daleka tako veliki iznos dividende kao što iznosi za 2018. godinu - rekao je Jorgić.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta