Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Pirotski Tigar AD u prethodnom stečajnom postupku
Privredni sud u Pirotu pokrenuo je postupak za ispitivanje ispunjenosti uslova za otvaranje stečajnog postupka u AD Tigar iz Pirota u skladu sa unapred pripremljenim planom reorganizacije (UPPR), objavljeno je danas (ponedeljak, 27. maja 2019.).

Ročište za odlučivanje o UPPR-u sud je zakazao za 23. jul, a u roku od 15 dana poverioci kompanije Tigar mogu ostvariti uvid u ovaj dokument i dostaviti primedbe kako na plan tako i na visinu potraživanja.

Sud je dužniku AD Tigar zabranio promenu finansijskog i imovinskog položaja i plaćanja bez prethodne saglasnosti privremenog stečajnog upravnika.

Kompaniji Tigar zabranjeno je raspolaganje imovinom i određivanje i sprovođenje izvršenja i pokretanja vansudskog namirenja a Narodnoj banci Srbije zabranjeno je da sprovodi prinudne naplate sa računa ove kompanije.

Kako je eKapija već pisala, Tigar AD podneo je zahtev za pokretanje stečajnog postupka sa novim Unapred pripremljenim planom reorganizacije krajem maja 2018. godine.


Rasprodaju neporektnosti: Komercijalna banka pre prodaje oslobađa se imovine u Vojvodini
Subotica -- Komercijalna banka A.D. Beograd oglasila je aukcijsku prodaju porodične stambene zgrade u Subotici.
Pored objekta u Subotici, ponudili su i sedam poljoprivrednih objekata u Čantaviru za ukupno 1,4 miliona evra.

U oglasu objavljenom u današnjem izdanju lista "Politika" navodi se da je početna cena porodične stambene zgrade u Subotici 30.320 evra, a početna cena poljoprivrednih objekata 1,1 milion evra.Javna aukcija, koja je oglašena u skladu sa Zakonom o hipoteci, biće održana 27. juna u 12 sati u Svetogorskoj 42-44.

Kako je ranije potvrdjeno Tanjugu, javni poziv za prodaju Komercijalne banke biće raspisan u petak 31. maja.

Država u Komercijalnoj banci ima 42 odsto vlasništva, EBRD 24,4, a IFC, kao deo Svetske banke, 10 odsto.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta