Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ministarstvo prodaje 582 akcije u preduzeću Central iz Vrbasa
Ministarstvo privrede odlučilo je da proda 582 akcije u vlasništvu Akcionarskog fonda u preduzeću "Central" iz Vrbasa.

Postupak prodaje akcija u vlasništvu Akcionarskog fonda sprovešće se na tržištu hartija od vrednosti, objavilo je Ministarstvo privrede.

Inače, preduzeće je vlasnik Hotela "Bačka" u centru Vrbasa koji, prema podacima sa Beogradkse berze, ima površinu od 3.165 m2 i zapošljava 20 radnika.

Takođe, ovo javno akcionarsko društvo raspolaže i restoranima u Vrbasu, Zmajevu i Bačkom Dobrom Polju.

Društvo ima 102.308 akcija, a sednica akcionara je zakazana je za 30. maj ove godine.


Zorka Holding prodaje đački internat i poslovne prostore u Beogradu i Šapcu - Početna cena 91,9 mili
Preduzeće Zorka Holdnig u stečaju oglasilo je prodaju imovine u Šapcu javnim nadmetanjem.

Na prodaju su ponuđeni upravna zgrada ukupne površine 3.331 m2 sa početnom cenom od 20.044.250 dinara, kao i đački internat površine 1.142 m2, čija je početna cena 3.900.000 dinara.

Prodaje se i poslovni prostor u tom gradu, čija je početna cena 19.400.000 dinara, kao i poslovni prostor u Beogradu, sa početnom cenom od 48.545.000 dinara.

Proizvodni progam Zorka Holding a.d. bio je veoma heterogen, počev od najdominantnijih proizvoda bazne hemije (NPK đubriva, fosforne kiseline, sumporne i sone kiseline, elektoliza cinka i kadmijuma, sredstva za zaštitu bilja), do nemetala i građevinskih materijala, proizvodnja i prerada plastičnih masa.

Javno nadmetanje održaće se 7. juna 2019. godine, a rok za prijavu je 31. maj.


Sa Svetskom bankom potpisana tri ugovora o zajmu za projekte vredne 142 mil USD
Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas (7. maja) u Beogradu sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Sirilom Milerom i tom prilikom potpisana su tri ugovora o zajmu za projekte vredne ukupno 142 mil USD.

Ministar Mali je potpisao sporazume sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom za projekat unapređenja elektronske uprave, zatim za projekat modernizacije poreske administracije i za projekat unapređenja trgovine i saobraćaja na Zapadnom Balkanu uz primenu višefaznog programskog pristupa.

- Već dugi niz godina Srbija uspešno sarađuje sa SB. Meni je drago da su se teme danas promenile u odnosu na pre par godina. Kao što je Miler rekao, pre pet godina bilo je pitanje finansijske konsolidacije, velikih dugova zemlje koja je bila pred bankrotom, a danas govorimo o tome na koji način srpska ekonomija treba da nastavi da raste, tako da te stope rasta budu još više i kako da unapredimo našu ekonomiju da bude i atraktivnija i konkurentnija - rekao je Mali Tanjugu nakon potpisivanja.

Mali je u Ministarstvu finansija istakao da su potpisana tri važna sporazuma o zajmovima ukupno vredna 142 mil USD, koje ćemo dobiti pod veoma povoljnim uslovima.


Three loan agreements on projects worth USD 142 million signed with World Bank
Serbian Finance Minister Sinisa Mali met with Cyril Muller, the Vice President for the World Banks Europe and Central Asia region, in Belgrade today (May 7), on which occasion three loan agreements on projects worth a total of USD 142 million were signed.

Minister Mali signed agreements with Stephen Ndegwa, the World Bank Country Manager for Serbia, on the projects of upgrading the electronic government, modernizing the tax administration and improving commerce and transport in the Western Balkans by a applying multi-phase program approach.

– For a number of years, Serbia has been cooperating successfully with the World Bank. I am glad that the topics have changed in these few years. As Muller said, five years ago, the questions of financial consolidation and debts were current, and now we are discussing how Serbian economy should continue to grow at even higher rates and how to make our economy more attractive and competitive – Mali told Tanjug after the signing.

At the Ministry of Finance, Mali pointed out that three important agreements on favorable loans worth a total of USD 142 million had been signed.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta