Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Povlače se iz EU? Snažan udarac, prihodi kompanije biće manji za čak 30 milijardi $
Šendžen -- Osnivač Huaveja, Ren DŽegfej, saopštio je da će prihodi kompanije biti 30 milijardi dolara manji od predvidjenih tokom naredne dve godine.Kompanija će smanjiti kapacitete, ali američki potezi da se Huaveju ograniči poslovanje "neće nas zaustaviti", rekao je Ren na jednom panelu u sedištu kompanije, prenosi agencija AP.

Dodao je da Huaveju nikada nije palo na pamet da će američka vlada rešiti da preduzme tako širok spektar, kako kaže, "ekstremnih mera protiv kompanije"."Mislim da će obe strane trpeti. Niko neće pobediti", naveo je Ren.

SAD su stavile Huavej na izvoznu "crnu listu", što znači da američke kompanije koje žele da prodaju delove kineskom telekomunikacionom divu moraju za to da dobiju odobrenje od američkog ministarstva trgovine.

Agencija "Blumberg" je izvestila u nedelju da se Huavej priprema za smanjenje isporuka pametnih telefona na strana tržišta za 40 do 60 odsto, i da izmedju ostalog razmatra i odustajanje od prodaje svog najnovijeg modela smartfona, Honor 20.

Kako navodi njujorška agencija, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa dešavanjem, uredjaj će početi da se prodaje u nekim delovima Evrope, uključujući Britaniju i Francusku, 21. juna, a rukovodioci nadležni za njegovo lansiranje će možda prekinuti isporuke ukoliko procene da je prodaja loša.


Povratak otpisanog: Bitkoin oborio ovogodišnji rekord
London/Njujork -- Cena bitkoina premašila je 9.000 dolara u nedelju, pod uticajem izveštaja da će Fejsbuk uskoro pokrenuti sopstvenu kriptovalutu.Vrednost bitkoina je u protekla 24 sata dostigla nivo od čak 9.381,82 dolara, prema cenovnom indeksu CoinDeska, prenosi CNBC, i podseća da je poslednji put kada je bitkoin dostigao cenu od 9.000 dolara bilo u maju 2018. godine

Od početka tekuće godine, vrednost ove digitalne valute je skočila za 140 odsto. Bitkon je, međutim, danas zabaležio blagi pad od 1,5 odsto na 9.157,59 dolara.Na skok kritptovalute uticala je vest da će Fejsbuk navodno već sutra lansirati sopstveni kripto token, dok je nekoliko medija prenelo da će zaposleni u toj kompaniji moći da primaju platu u novoj valuti.

Bitkoin je napravio zapanjujući preokret u ovoj godini, nakon teške 2018. za tu valutu kada je registrovala pad od preko 70 odsto. Stručnjaci tvrde da uključivanje velikih kompanija, poput Fejsbuka i AT&T-a, u kriptoprostor pomaže podizanju poverenja jer daje određeni stepen legitimnosti toj industriji koju dugo opterećuju priče o ilegalnim aktivnostima, špekulativnoj trgovini i regulatornoj kontroli. AT&T je prošlog meseca saopštio da će početi da prihvata kripto plaćanja kroz partnerstvo sa BitPejom.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta