Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Na prodaju imovina SIM osiguranja procenjena na 1 mil EUR
Agencija za osiguranje depozita oglasila je prodaju imovine SIM osiguranja u stečaju čija je procenjena vrednost gotovo 1 mil EUR.

Najveću vrednosti ima nezavršeni poslovno-stambeni objekat u Skenderbegovoj ulici u Beogradu, u kome je 11 stanova ćija je ukupna površina 1.100 kvadratnih metara i koja je procenjena na 985.000 EUR.

Imovina SIM osiguranja u stečaju prodaje se javnim prikupljanjem ponuda koje se mogu dostaviti do 12. jula.


Prvo trgovanje slovenačkim i bugarskim fjučersima za električnu energiju
Evropska energetska berza (EEX) registrovala je prvo trgovanje slovenačkim fjučersima za električnu energiju, kao i prvo trgovanje bugarskim fjučersima za električnu energiju, objavile su slovenačka berza električne energije BSP SouthPool i bugarska berza IBEX.

Berza EEX je 3. juna u svoju ponudu uvrstila slovenačke, bugarske i srpske fjučerse za električnu energiju, a prva trgovanja slovenačkim i bugarskim fjučersima registrovana su 14. juna.

Ponuda uključuje fjučerse sa novčanim poravnanjem za Sloveniju, koji pokrivaju baznu i vršnu energiju na sedmičnom, mesečnom, kvartalnom i godišnjem nivou, saopštio je ranije EEX i dodao da se uvode i fjučersi za baznu energiju sa novčanim poravnanjem za bugarsko i srpsko tržište sa istim rokovima.

Trgovanje godišnjim slovenačkim fjučersima, za 2020. godinu, obavljeno je po ceni od 57,80 evra po MWh električne energije, saopštio je BSP SouthPool. Pregled svih proizvoda i trgovanja dostupno je na linku berze EEX.

Bugarska berza IBEX je saopštila da je obavljeno trgovanje mesečnim proizvodom "jul 2019.", kao i da je poravnanje izvršeno u odnosu na dan-unapred tržišnu cenu koju objavljuje IBEX.

Kupovina fjučersa za električnu energiju pruža kompanijama mogućnost kontrole rizika i time doprinosi predvidivom poslovanju, naveli su učesnici radionice koju su EEX i SEEPEX, berza električne energije u Srbiji, organizovali krajem maja u cilju promocije početka trgovanja srpskim fjučersima za električnu energiju.

Finansijski derivati su način kontrole rizika za sve učesnike na tržištu, što je pogotovo važno za tržište električne enegije zbog velike volatilnosti cena, rekao je Miloš Mladenović, izvršni direktor SEEPEX-a, podsetivši da je berza SEEPEX do sad pružala referentnu cenu za dan unapred, dok će sada postojati referentna cena i za do šest godina unapred, piše Svetlana Jovanović.

On je naveo i da trgovanje fjučersima zahteva stabilnu i robusnu spot cenu, a da je berza SEEPEX u prethodnom periodu imala značajne rezultate u pogledu obima trgovine i broja učesnika.


Na dobošu imovina još jedne državne firme
Stečajni upravnik stečajnog dužnika "Komgrap gradnja" iz Beograda oglasio je prodaju javnim nadmetanjem poslovnog prostora u delu poslovne zgrade u Beogradu, na Šumadijskom trgu na Čukarici.

Prodaje se poslovni prostor na drugom spratu, sa početnom cenom 28.873.569,20 dinara i deo poslovnog prostora trećeg sprata koji je procenjen na 21.832.678,53 dinara. Na drugom spratu nalazi se, između ostalog, 14 kancelarija, a na trećem pet kancelarija.

Javno nadmetanje biće održano 25. jula.


NIS pomaže da se pronađe strateški partner za Petrohemiju Pančevo
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se generalnim direktorom Naftne industrije Srbije (NIS) Kirilom Tjurdenjevim.Vučić je sa Tjurdenjevim razgovarao o važnosti uloge koju ova kompanija ima za ukupnu privredu Srbije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predsednik Vučić istakao je doprinos NIS-a budžetu Srbije, jer je samo u prošloj godini donela 1,3 milijarde evra u državnu kasu kroz poreska davanja.Jedna od tema sastanka bila je i mogućnost učešća kompanije NIS na tenderu za pronalaženje strateškog partnera za Petrohemiju Pančevo, koji bi Vlada Srbije trebalo da objavi u poslednjem kvartalu 2019. godine.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev predstavio je predsedniku Vučiću strateške projekte kompanije u Srbiji, kao i njihov trenutni status i planove za razvoj u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta