Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIS ISPLAĆUJE DIVIDENDE ZA 2018. GODINU Akcionarima 40 dinara bruto po akciji
Skupština akcionara NIS-a donela je na juče održanoj 11. sednici Odluku o raspodeli dobiti za 2018. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti Društva, navodi se na zvaničnom sajtu Naftne industrije Srbije.

Na osnovu ove Odluke NIS će akcionarima na ime dividende isplatiti 6.517.524.188 dinara, odnosno 39,97 dinara po akciji bruto.

Ovo je sedma godina zaredom u kojoj će NIS na ime dividende isplatiti 25 odsto prošlogodišnje neto dobiti Društva. Neto dobit NIS a.d. Novi Sad u 2018. godini iznosila je 26.067.489.000 dinara.
Kako se navodi u Odluci, pravo na dividendu za 2018. godinu imaju svi akcionari NIS a.d. Novi Sad koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na dan 17. juna 2019. godine, odnosno na Dan akcionara XI redovne sednice Skupštine akcionara. Dan i postupak isplate dividende akcionarima odrediće Odbor direktora NIS-a.

Takođe, Skupština akcionara je usvojila i Godišnji izveštaj za 2018. godinu, kao i Finansijske izveštaje, Konsolidovane finansijske izveštaje i izveštaje o izvršenoj reviziji Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2018. godinu.


Posao vredan 1,2 miliona €: Arapi kupuju avione iz Pančeva
Beograd -- "Utva avio industrija" je na sajmu "Partner 2019" u Beogradu potpisala ugovore ukupne vrednosti od 1.260.000 evra.
Ugovor se odnosi za proizvodnju aviona, remont i za poslove na razvoju novog aviona za potrebe kompanije "SmartLink" iz Dubaija.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, ugovori se odnose na proizvodnju modernizovanih aviona dvoseda tipa UTVA 75, što će omogućiti da se nakon više od 30 godina pokrene proizvodnja letelica ovog tipa.
Vlasnik kompanije "UTVA avio industrija", Javno Preduzeće "Jugoimport SDPR2, do sada je uložilo više od pet miliona evra u proizvodne pogone Utve, kako bi se stvorili uslovi za proizvodnju i razvoj letelica i omogućilo podizanje kapaciteta fabrike kao i kvaliteta usluga.

"Ispunjenjem ovakvih dogovora smo u mogućnosti da razvijamo firmu a samim tim i vazduhoplovnu industriju Srbije, a od velike je važnosti i to što ovi ugovori predstavljaju direktni priliv investicija u vrhunsku tehnologiju u Srbiji", kaže se u saopštenju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta