Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kineska kompanija postala većinski vlasnik Ikarbusa - Električni autobusi iz fabrike u Srbiji krajem
Generalni menadžer kompanije Yinlong Lanzhou Guangtong New Energy Yang Jian (Jang Jian) najavio je da će Ikarbus, čiji su novi većinski vlasnik, krajem godine krenuti sa proizvodnjom električnih autobusa.

- Naši planovi su da prvo dovedemo investicije koje bi Ikarbus vratile u život, a nakon toga planiramo da zaposlimo 200 radnika i krenemo sa proizvodnjom - objasnio je Yang .

On je rekao da je njegova kompanija primila novu porudžbinu i da će na osnovu nje krenuti sa proizvodnjom vozila koja su potrebna u Landžou.

- Upravo radimo na organizaciji u Ikarbusu i krajem ove godine krenućemo sa proizvodnjom prvog električnog autobusa. Mi sada radimo na tehničkoj pripremi za proizvodnju tog autobusa - kazao je on.

Yang ističe da je plan kineske kompanije da Ikarbus učini jakom firmom i da postane regionalni centar, a da će se tek potom razmišljati i eventualnom širenju na druge zemlje u regionu i ulasku na evropsko tržište.

Kinezi preuzimaju 51% Ikarbusa, a u vlasništvu države ostaće 26% preduzeća, dok ostatak pripada malim akcionarima.

U pogonima Ikarbusa nameravaju da zadrže postojeće modele, ali i da počnu proizvodnju električnih autobusa i kombija.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta