Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Oglašen tender za novog zakupca BIP-a
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika raspisala je tender za prikupljanje pisanih ponuda za zaključenje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji o davanju na korišćenje proizvodnih kapaciteta Beogradske industrije piva, slada i bezalkoholnih pića.

Kako se navodi u oglasu, ugovor se odnosi na proizvodne kapacitete koji se nalaze u Bulevaru vojvode Putnika na Savskom Vencu, zatim proizvodne kapacitete za proizvodnju sirćeta, a koji su neophodni za nesmetan proces proizvodnje, kao i pravo naeksploatisanje i pravo vremenski ograničenog isključivog korišćenja svih robnih žigova i marki stečajnog dužnika, koji se odnose na, ili su u u bilo kakvoj vezi sa proizvodnjom i prometom proizvoda.

Poslovno tehnička saradnja podarzumeva da stečajni dužnik obezbeđuje proizvodne kapacitete, sa kompletnom opremeom i pokretnim stvarima koje se upotrebljavaju u procesu proizvodnje ili radi distribucije proizvoda na tržištu. S druge strane, ponuđač organizuje nastavak procesa proizvodnje radi očuvanja i eventualnog povećanja tržišnog udela u prodaji piva koje se proizvodi i prodaje pod robnim žigom AD BIP.

Pravo učešća na tenderu imaju domaća i strana pravna lica koja najkasnije do 15. jula uplate depozit u iznosu od 15 miliona dinara, ali i ispuni ostale uslove iz tendera.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 18. jul 2019. godine do 11:45 časova. Javno otvaranje ponuda održaće se istog dana u 12 časova u prostorijama Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.


Prodaje se imovina nekadašnjeg giganta 21. maj - fabrika automotora Rakovica
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju dela nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika Dvadesetprvi maj - fabrika automotora Beograd u Rakovici.

Kako se navodi u oglasu, na prodaju su zgrada za prerađivačku industriju u KO Zeletovo, kotlarnica sa ugljarom, zatvaračnica za vodu, uređaj za prečišćavanje otpadnih voda, zemljište površine 4.05 ha i pokretna imovina koja se nalazi u objektima stečajnog dužnika.

Početna cena imovine procenjena je na 24.797.767 dinara.

Javno nadmetanje održaće se 8. avgusta u 11 časova na adresi Agencija za licenciranje stečajnih urpavnika.


Suficit u republičkom budžetu 8,3 milijardi dinara
Na kraju maja ostvaren je suficit republickog budžeta u iznosu od 8,3 milijardi dinara, objavilo je Ministarstvo finansija.

Prihodi su naplaćeni u iznosu od 498,4 milijardi dinara, dok su rashodi izvršeni u iznosu od 490,1 milijardi dinara.

U mesecu maju, navodi se, ostvaren je suficit od 2,8 milijardi dinara.

U maju je naplaćeno 95 milijardi dinara prihoda, od čega se na poreske prihode odnosi 87,7 milijardi dinara.

Uobičajeno, kaže se, najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV u iznosu od 42,9 milijardi dinara dinara i akciza u iznosu od 27 milijardi dinara.

Neporeski prihodi naplaćeni su u iznosu od 6,8 milijardi dinara, dok je priliv donacija u maju iznosio je 500 miliona dinara.

Kada je reč o rashodima, izvršeni su u iznosu od 92,2 milijardi dinara.

Rashodi za zaposlene u maju, iznosili su 23,8 milijardi dinara, a transferi OOSO (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) 13 milijardi dinara.

Na nivou opšte države, u periodu januar - maj, zabeležen je fiskalni suficit u iznosu od 4,9 milijardi dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 62,2 milijardi dinara.

Prema godišnjem planu izvršenja budžeta opšte države, za ovaj period planiran je fiskalni deficit u iznosu od 43,3 milijardi dinara, što znači, navodi se, da je ostvareni rezultat bolji za 48,2 milijardi dinara.


Javni dug Srbije na kraju maja 51,8% BDP-a

Javni dug Srbije iznosio je na kraju maja 2019. godine 23,74 mlrd EUR, što čini 51,8% bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija.

Majski iznos javnog duga je blago povećan u odnosu na april kada je "težio" 23,42 mlrd EUR, ili 51,1% BDP-a.

Na kraju 2018. godine, javni dug je iznosio 23,01 mlrd EUR, što je bilo 53,8% BDP-a.

Najniži udeo javnog duga u BDP-u zabeležen je 2008. godine, kada je sa nominalnim iznosom od 8,78 mlrd EUR učestvovao u BDP-u sa 28,3%, dok je najveći udeo od 201,2 procenta BDP-a registrovan 2000. godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta