Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
INVESTITORI ČEKAJU IZVEŠTAJ FEDA Azijski indeksi na najnižem nivou u poslednje dve i po nedelje
Azijski indeksi pali su na najniži nivo u poslednje dve i po nedelje, jer je splasnula nada da će američki Fed agresivno smanjiti kamatne stope, a pod najvećim pritiskom je tehnološki sektor. MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,5 odsto, na najniži nivo od 20. juna. Kineski CSI300 pao je 0,6 procenata, dok su Hang Seng i Shanghai Composite Index srezani po 0,8 odsto.

Pad indeksa drugi trgovinski dan zaredom posledica je boljih nego što se očekivalo podataka sa američkog tržišta rada. Ti podaci, objavljeni u petak, pokazali su da se rast američke privrede ne usporava toliko brzo koliko su se ulagači plašili, pa su splasnule špekulacije o oštrom smanjenju kamatnih stopa Feda.

Doduše, trgovci na tržištu novca i dalje procenjuju da je gotovo sigurno da će Fed na sednici krajem jula smanjiti kamate za 0,25 procentnih poena, ali više skoro niko ne očekuje rez od 0,50 procenata.

Za dalje smernice ulagači nestrpljivo čekaju izveštaj predsednika Feda Džeroma Pauela o ekonomskoj situaciji i monetarnoj politici u prvom polugodištu, koje će prezentovati u Kongresu sredinom ove nedelje.


IMR procenjen 2,9 milijarde dinara, lanac parfimerija ponudio 354 miliona
Beograd -- Prodaja stečajnog dužnika Industrije motora Rakovica kao pravnog lica oglašena je neuspešnom, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).
"Stečajni upravnik je navedenu prodaju proglasio neuspelom, s obzirom da se odbor poverilaca nije izjasnio o dostavljenoj ponudi u ostavljenom roku", saopštio je ALSU.

Lili drogerije ponudile su krajem maja za IMR 354 miliona dinara (oko 3 miliona evra), što je bilo ispod 50 odsto procenjene vrednosti stečajnog dužnika, pa je o ponudi trebalo da odluči odbor poverilaca IMR-a.IMR je kao pravno lice pre prodaje procenjen na 2,9 milijardi dinara, a njegova beogradska imovina su brojne hale, objekti mašinogradnje i magacini koji se prostiru na 75.000 kvadratnih metara, kao i samački hotel, upravna zgrada, infrastruktruni objekti i vlasništvo nad institutom IMR. IMR ima proizvodni kompleks u zlatiborskim mestima Ljubiš i Šljivovica.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta