Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
SRBIJA IDE U NOVI DUG ZBOG "ŠVAJCARACA" Do 8,9 milijardi dinara emisijom obveznica
Vlada Srbije odlučila je da emituje dugoročne državne hartije od vrednosti u iznosu od 8,97 milijardi dinara, radi naknade troškova vezanih za konverziju i umanjenje duga građana po Zakonu o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, objavljeno je u Službenom glasniku.

Datum emisije je 1. oktobar 2019. godine, a datum dospeća ovih hartija od vrednosti je 1. oktobar 2024. godine.
"Prodajna cena dugoročnih državnih hartija od vrednosti jednaka je nominalnoj vrednosti na dan upisa na vlasničke račune hartija od vrednosti banaka i utvrđuje se u formi kuponskih obveznica sa godišnjom isplatom kupona", navodi se u odluci i dodaje da ove hartije od vrednosti glase na donosioca.

Dugoročnim državnim hartijama od vrednosti iz ove emisije može se trgovati na sekundarnom tržištu, a mogu da budu otkupljene i pre roka dospeća ako o tome donese odluku ministar finansija ili lice koje on ovlasti, navodi se u odluci.


ŠARANOVIĆ SADA IMA 20 ODSTO "KRAŠA", ALI I NOVU NAJAVU: "Nemam nameru da preuzmem ovu hrvatsku firmu
Zagrebačka berza objavila je juče da Kappa Star Limited nema nameru objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje Kraša, piše Jutarnji list.

Kiparska kompanija u vlasništvu Nebojše Šaranovića imala je u ponedeljak, prema podacima berze, 16,6 odsto deonica Kraša, a do kraja ove nedelje će verovatno doći do 20 procenata.
Ova objava dolazi pred održavanje Skupštine deoničara Kraša Esop koja je zakazana za sledeći ponedeljak, na kojoj će radnici-deoničari (18 odsto akcija Kraša) raspravljati o tome hoće li zajedno s Mesnom industrijom braće Pivac (30 odsto deonica) objaviti ponudu o zajedničkoj javnoj objavi za kupovinu deonica Kraša.


Politika prodaje zgradu, početna cena 551 milion dinara
Beograd -- Kompanija "Politika" AD ponudila je na prodaju zgradu poslovnih usluga u beogradskom Bulevaru despota Stefana.
Bruto površina zgrade je 3.688 metara kvadratnih sa pravom korišćenja na pripadajućem zemljištu, objavljeno je danas.

Početna cena ovog objekta je 551 milion dinara, kao i 99.000 dinara po kvadratnom metru za pravo korišćenja.Za zgradu "Politike" dostavljaju se pisane ponude do 4. oktobra, a ponude će biti procenjivane po visini cene uz pravo prodavca da ne odabere nijednu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta