Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Sud proglasio bankrot ATP Vojvodina
Privredni sud u Novom Sadu odlučio je da se stečajni postupak nad auto-transportnim preduzećem Vojvodina obustavi i zameni bankrotom. Kako saznaje 021, odluka je doneta prošle sedmice, a po nepravosnažnoj odluci suda stečajni upravnik Nikola Pavlović mogao bi da započne proces prodaje imovine. Nezadovoljna strana ima pravo žalbe, a drugostepeni sudski organ je Stečajno veće Privrednog suda u Novom Sadu.

Presuda o prekidu stečajnog postupka i prelasku na bankrot zasniva se na činjenici da je istekao rok važenja Plana reorganizacije, a da nije postignut očekivani rezultat. Sudija je u presudi zaključio da ishod i ne zavisi od stečajnog dužnika, već od grada Novog Sada na kojem je da donese ili da ne donese odluku o premeštanju saobraćaja na novo zdanje.

Iznosi se i ocena da grad do sada nije hteo da donese ovu odluku, a sudija procenjuje da neće ni u budućnosti, te se, bez saobraćajne funkcije na novoj lokaciji (nova stanica kod Mlekare), ne vidi način kako bi preduzeće uopšte moglo poboljšati poslovanje i poveriocima vratiti dugove.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta