Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Pošta Slovenije preuzela dobanovački AD Intereuropa
Pošta Slovenije uspela je da preuzme 24,49% akcija i dostigla je 98,11% vlasništva u dobanovačkom AD Intereuropa - Logističke usluge, objavljeno je danas na Beogradskoj berzi.

Ponuda za preuzimanje akcija trajala je do 3. februara, a za 4.672 akcije plaćeno je 57.192 dinara, navodi se u dokumentu.

Prema berzanskim podacima najvišu cenu akcija od 56.800 dinara Intereuropa je zabeležila 15. januara ove godine, a najnižu početkom aprila prošle godine kada su vredele 29.999 dinara.

Pošta Slovenije je kompanija u vlasništvu države Slovenije i ima gotovo pet i po hiljada zaposlenih.


Prodata imovina kompanije Centrofan u sastavu lozničke Viskoze za 11 miliona dinara
Nepokretna imovina kompanije Centrofan, koja posluje u sastavu Holding kompanije Viskoza iz Loznice prodata je firmi Tomić Komerc 05 iz Loznice, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Novi vlasnik kupio je objekte i zemljište u Loznici na javnom nadmetanju po početnoj ceni od 11.037.000 dinara.

Osnovna delatnost kompanije Centrofan, koja je u stečaju je proizvodnja talasastog papira i kartona i ambalaže od papira i kartona.


Odbijena ponuda kompanije Project One za Jugoremediju, zainetersovana turska fabrika Birgim
Ponudu kompanije Project One od 470 miliona dinara za Jugoremediju odbor poverilaca je odbio, a interesovanje da kupi ovu fabriku pokazala je turska Birgim Avrupa, rekao je za Tanjug Vladimir Pecikoza predsednik odbora poverilaca.

On je objasnio da je Birgim višedecenijski poslovni partner Jugoremedije i poverilac kome zrenjaninska fabrika lekova u stečaju duguje više od milion evra, dok su ukupna potraživanja od Jugoremedije veća od 27 mil EUR.

Dodaje da je Birgim i ranije pokazivao interesovanje iako nikad nije poslao ponudu za Jugoremediju koja je više puta bez uspeha prodavana.

- Odbor poverilaca je stečajnom sudiji preporučio da novi postupak prodaje bude neposrednom pogodbom, a on bi trebalo da odluči hoće li je javno oglasiti, što je postupak koji duže traje, ili će samo biti pozvani oni koji su do sada pokazali interesovanje - kaže Pecikoza.

Bez javnog oglašavanja postupak nove neposredne pogodbe mogao bi da traje nešto više od 15 dana, smatra on.

Pecikoza očekuje da u novoj prodaji ponude, pored investicionog fonda čiji je predstavnik Project One, imaju Birgim koji posluje u farmaceutskoj industriji kao i možda neko treći.

Kao predstavnik zaposlenih i zrenjaninskih firmi manjih poverilaca Jugoremedije, Pecikoza smatra da bi posle prodaje bilo značajno obnoviti proizvodnju jer bi procenjuje već na početku između 200 i 300 radnika bilo zaposleno.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta