Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NBS: Devizne rezerve 13,11 milijardi evra na kraju marta
Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije iznosile su na kraju marta 13,11 milijardi evra, saopšteno je danas iz NBS.
 
BEOGRAD- Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije iznosile su na kraju marta 13,11 milijardi evra, saopšteno je danas iz NBS.
Deviznim rezervama na ovom nivou obezbeđuje se pokrivenost novčane mase M1 od 165 odsto i oko šest meseci uvoza robe i usluga, što je gotovo dvostruko više od standarda kojim se utvrđuje adekvatan nivo pokrivenosti uvoza robe i usluga deviznim rezervama, navodi se u saopštenju.


Osam banaka zbog COVID-19 ukinulo deo naknada
Osam od 11 banaka koje omogućavaju POS terminale trgovcima ukinulo je fiksne i druge naknade vezane za korišćenje tih terminala i tako su učinile dodatni napor da u uslovima vanrednih okolnosti naročito manjim trgovcima olakšaju prevazilaženje posledica pandemije COVID-19, objavila je danas Narodna banka Srbije.
BEOGRAD-Osam od 11 banaka koje omogućavaju POS terminale trgovcima ukinulo je fiksne i druge naknade vezane za korišćenje tih terminala i tako su učinile dodatni napor da u uslovima vanrednih okolnosti naročito manjim trgovcima olakšaju prevazilaženje posledica pandemije COVID-19, objavila je danas Narodna banka Srbije.
“Od jedanaest banaka koje pružaju uslugu prihvatanja platnih kartica na prodajnim mestima (odnosno, omogućavaju POS terminale trgovcima), osam ukinulo fiksne i druge naknade vezane za korišćenje POS terminala, kao što je naknada koja se naplaćuje u slučaju da trgovac ne ostvari ugovoreni promet, zatim naknada za korišćenje GPRS terminala “, navodi se u informaciji NBS.


BELEX indeksi ojačali između 3,0 i 6,0 odsto ove nedelje
Indeksi Beogradske berze završili su ovu trgovačku nedelju znatno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, s obzirom na to da su ostvarili rast između 3,0 i 6,0 procenata.
 


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta