Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dolar raste, akcije na azijskim tržištima padaju
Dolar je blago ojačao danas, akcije na azijskim berzama beleže gubitke a pale su i cene nafte, jer su nove tenzije između SAD i Kine o poreklu korona virusa ugušile optimizam investitora u pogledu vraćanja globalne ekonomije na staze rasta.
 
SINGAPUR - Dolar je blago ojačao danas, akcije na azijskim berzama beleže gubitke a pale su i cene nafte, jer su nove tenzije između SAD i Kine o poreklu korona virusa ugušile optimizam investitora u pogledu vraćanja globalne ekonomije na staze rasta.

Investiciona aktivnost na azijskim berzama je bila slabog intenziteta, pri čemu su tržišta u Kini i Japanu bila zatvorena zbog praznika, a fjučersi američkih akcija su zaključeni u minusu od 0,7 procenata, izveštava Rojters.


Beogradska berza: Snažan rast BELEX indeksa nakon prvomajskih praznika
Prvi radni dan na Beogradsksoj berzi, posle prvomajskih praznika, obeležio je snažan rast BELEX indeksa, predvođen skokom vrednosti akcija Aerodroma “Nikola Tesla”.

Ukupan promet na Berzi iznosio je oko 119,2 miliona dinara (1,0 miliona evra).

Indeks BELEX 15 je ojačao za 1,6 procenata na 665,81 poena, a BELEXajn je registrovao dobitak od 1,1 posto i zaključio dan na nivou od 1.467,33 poena.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije sa prometom od 5,1 milion dinara, uz oporavak cene za petinu procenta na 522 dinara.
 
Proizvođač grejnih tela i štednjaka Alfa plam iz Vranja istrgovan je za nešto više 0,1 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 26.500 dinara, dok je obična akcija Komercijalne banke pala za skoro 1,1 odsto na 2.473 dinara, uz neveliku realizaciju.

Akcija Aerodroma “Nikola Tesla” je uzletela za 8,5 procenata na 920 dinara, ali nije zabeležila značajnije trgovanje.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 46,33 odsto, pri čemu u prodaji 88,86 procenata a u kupovini 3,79 posto.

Dve serije obveznica Republike Srbije, jedna dinarska i druga denominovana u evrima, zajedno su istrgovane u iznosu od 113,7 miliona dinara, pri čemu je serija RSO1471, denominovana u evrima, ostvarila promet od 113,4 miliona dinara (oko 965 hiljada evra). Ova hartija dospeva na naplatu u aprilu 2024.godine. U kupovini državnih hartija od vrednosti strani investitori su imali učešće od 50 posto.


Tigar a.d. iz Pirota danas nastavio proizvodnju
Kompanija Tigar a.d. iz Pirota nastavila je danas proizvodnju punim kapacitetom, uz maksimalne mere zaštite zaposlenih.
 
PIROT - Kompanija Tigar a.d. iz Pirota nastavila je danas proizvodnju punim kapacitetom, uz maksimalne mere zaštite zaposlenih.

Priprema za nastavak proizvodnje je počela u nposlednja dva dana aprila, da bi danas Tigar u potpunosti uposlio svoje kapacitete radom u tri smene, prenosi portal Pirot Plus Online.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta