Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Indija najavljuje da će igrati vodeću ulogu u oživljavanju svetske privrede
Indija može da igra vodeću ulogu u oživljavanju svetske privrede, izjavio je indijski premijer Narendra Modi na međunarodnoj konferenciji o globalizaciji Indije (India Global Week.

Modi je na otvaranju trodnevne video konferencije koja se organizuje u Londonu, rekao da će Indija igrati vodeću ulogu u oživljavanju svetske privrede i dodao da je to usko povezano sa dva faktora, saopštila je u četvrtak, 9. jula, Ambasada Indije u Beogradu.

- Prvi je indijski talenat, a drugi sposobnost Indije da se reformiše i unese novu energiju. On je skrenuo pažnju da se širom sveta talenat Indijaca visoko ceni, a posebno doprinos indijskog IT sektora i IT inženjera - navodi se u saopštenju.

Premijer je naveo postignuća ostvarena u prethodnih šest godina kao što su: potpuna finansijska inkluzija, rekordna izgradnja stanova i infrastrukture, lakoća poslovanja, smele poreske reforme koje su obuhvatile i porez na robu i usluge.

Takođe, premijer je dodao da je indijska farmaceutska industrija dragocena ne samo za Indiju nego za ceo svet. Ona igra vodeću ulogu u snižavanju cene lekova, posebno za zemlje u razvoju, navodi se u saopštenju ambasade i dodaje da je Indija spremna da uradi sve što može kako bi doprinela globalnom blagostanju i prosperitetu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta